Jordy is pas 24, maar heeft nu al zijn eigen café

“Als je bang bent, moet je in deze tijd geen café openen”, zegt Jordy Spoelder. Hij is pas 24 en blijkbaar niet zo’n bangerik, want drie weken geleden opende Jordy Café de Ouwe Hofman aan de Wateringsevest.
“Ik ben op mijn veertiende begonnen bij de Bonte Os als afwasser en sindsdien nooit meer gestopt met werken in de horeca. Het is een soort verslaving waar je niet vanaf komt”, zegt Jordy. “Mijn droom was vanaf die tijd om een eigen café te openen.” Die droom werd sneller verwezenlijkt dan hij ooit kon denken. “Een vriend wist mij een paar maanden geleden te vertellen dat café Waldy’s te koop stond. Ik dacht: dit is mijn kans. Als ik het nu niet doe, weet ik niet wanneer die kans ooit weer komt. Dus heb ik het gekocht.”

Kick
Vervolgens heeft hij Waldy’s in de kerstvakantie omgebouwd tot Café de Ouwe Hofman. “Ik heb twee linkerhanden, maar mijn vrienden uit Schipluiden zijn allemaal echte klussers. Zij hebben geholpen om het hout tegen de muren te spijkeren en de boel op te knappen. Daarna ben ik op 8 januari open gegaan.” Die 8 januari was voor Jordy meteen de mooiste dag van Café de Ouwe Hofman tot nu toe: “Ik vond het aan het begin wel spannend natuurlijk, maar later op de avond vond ik het prachtig. Iedereen stond te genieten, de zaak was vol. Zelf ben je dan keihard aan het werk, maar ik krijg daar echt een kick van.”
Zo komt het café aan zijn naam
Jordy omschrijft Café de Ouwe Hofman zelf als ‘een modern bruin café’. “Modern door de inrichting met het steigerhout, maar verder echt een bruin café. Er komen hier doordeweeks veel darters en in het weekend staan er mensen van 20 tot 50 jaar aan de bar.” Maar waarom dan die naam: de Ouwe Hofman? “De oudere Delftenaren zullen nog wel weten dat vroeger hier eetcafé Hofman zat. De mannen van de gist- en spiritusfabriek kwamen hier vaak eten. Toen Hofman werd overgenomen, bleven mensen het café omschrijven als: ‘ik ga naar de oude Hofman, weet je wel’. Daarom heb ik gekozen voor de Ouwe Hofman.”
Begin van de droom
Of hij het niet eng vond om op zo’n jonge leeftijd een eigen café te starten? “Ik wil dit al heel mijn leven doen. Dus ik sta nu aan het begin van mijn droom, want de zaak moet natuurlijk nog een succes worden. Maar als ik later op mijn sterfbed lig kan ik wel zeggen dat ik het heb gedaan.”
[mc4wp_form id=”22727″]