John van Die Twee snacks en lunch: ‘Het is hier net een buurthuis’

Door Ilse Zoutewelle 2 november 2018

Bijna iedere Delftenaar die in de buurt van de Rotterdamseweg woont of werkt, kent ze: John en Ien Mesker van Die Twee lunch en snacks. Al 28 jaar staan ze achter de toonbank om je te voorzien van een lekker broodje of patatje. Ze kennen de hele buurt en hebben ze ónwijs veel vaste klanten. “Hier zitten studenten, professoren en bouwvakkers naast elkaar.”

Als je binnenkomt bij Die Twee, zal het je opvallen dat er héél veel verschillende broodjes en snacks te bestellen zijn. “Zo hebben we een extla llekkele loempia met een stokkie saté, geblakken eitje, kloepoek en sambal bij. Ja: de gerechten én de namen bedenken we zelf”, lacht John. Door die enorme variatie – ze hebben bijvoorbeeld ook drie soorten patat – moet je behóórlijk goed ingewerkt zijn om hier te kunnen werken. “We hebben één medewerker: Marco. Hij werkt hier al twaalf jaar. We zijn met z’n drieën helemaal op elkaar ingewerkt. Als iemand bij Ien aan de toonbank een melkie bestelt, heb ik het zó voor z’n neus staan.”

Het is een familiebedrijf

Stiekem is John al véél langer een bekend gezicht bij de cafetaria en lunchroom. “Mijn zus en zwager zijn er in 1967 mee begonnen: hadden ze gewoon een bamihap en schepijs”, vertelt John. “Doordat mijn moeder al vroeg overleed, groeide ik hier zo’n beetje op. Toen ik later met Ien trouwde, gingen we ook aan de Rotterdamseweg wonen.” In 1991 zei zijn zus: wil jij de zaak niet overnemen? Dat leek hen wel wat. “Wij hebben het menu wel wat uitgebreid en de boel gemoderniseerd.”

Niet alleen een snackbar

Die Twee is niet alleen een snackbar. “Soms komen hier wel eens mensen binnen die het over ons hebben als een snackbar. Dan zeg ik: ga je mond eens spoelen met water en zeep. Wij zijn een lunchroom en cafetaria.” Wat het verschil is? “Wij hebben heel veel verschillende broodjes voor de lunch, maaltijden zoals de schnitzelschotel én Ien maakt elke dag twee verse soepen. Verder bakt Ien de fricandeau en rosbief zelf. Dat is veel lekkerder dan uit een pakje. We bieden dus veel meer dan alleen snacks uit de frituur, dát is het verschil.”

Vaste klanten

Door die enorme variatie én de gezelligheid van John en Ien, heeft Die Twee heel wat vaste klanten. “We zijn net een buurthuis. Veel mensen komen hier elke dag lunchen met hun collega’s of wekelijks een ijsje eten met de kleinkinderen. Ik vind dat ontzettend leuk: ik houd van de discussies en kletspraatjes.” Sommige klanten kent John zó goed, dat hij zelfs op hun bruiloft mag komen. “Dat is toch fantastisch! Ze ziet ze binnenkomen als klein pikkie en jaren later sta je op de bruiloft.”

Betonburger

Het zijn trouwens niet alleen John en Ien die de broodjes en gerechten bedenken. Ook de gasten hebben invloed. Sterker nog: de beroemde ‘dietweeburger’ is bedacht door een aantal van hen! John vertelt: “Er kwamen hier altijd een paar jongens van de Betoncentrale een hamburger eten. Zij wilden graag een burger met kaas, spek, gebakken ei, barbecuesaus en sla. Die werd zo populair, dat veel mensen een ‘betonburger’ kwamen bestellen. Maar dat vonden we niet zo lekker klinken, dus hebben we er de dietweeburger van gemaakt.”

Nog lang niet zat

Ondanks dat John en Ien hier al 28 jaar dag in, dag uit staan, zijn ze het nog lang niet zat. “Ik heb de energie en kracht nog, dus ik blijf lekker doorgaan.” En ook patat is hij nog niet beu. “Ik vind het nog steeds lekker. Doordeweeks eet ik een prakkie van Ien, maar op zaterdag gaat er wel eens een patatje in. Heerlijk.”

Die Twee Snacks & Lunch snackbars

Nu open11:00 - 21:00

Rotterdamseweg 96, Delft

Bekijk meer:snackbars

adv.