Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van fysio tot diëtist: hier in Delft vind je alles voor een gezond leven onder één dak

Aangeboden door Beweegpunt Delft 15 oktober 2019

Wat als je een paar kilootjes kwijt moet, last van je schouder hebt en eigenlijk wilt gaan sporten? Dan hoef je niet heel Delft door te fietsen van de diëtist naar de fysiotherapeut en de sportschool. Je kunt terecht op één plek: Beweegpunt Delft. Vet handig! Deze week bestaat het centrum aan de Ezelsveldlaan tien jaar. We spreken mede-oprichter John Pieter Brand.

Beweegpunt Delft is opgericht door fysiotherapie Beweegpunt, Chiropractie Delft en Fit & Shape Delft. John Pieter: “Vanuit de praktijk voor fysiotherapie was op zoek naar meer ruimte en een trainingszaal. Ook vonden we het handig als we onze kennis konden bundelen: onze expertise vulde elkaar aan en op die manier konden we zoveel mogelijk mensen van hun klachten afhelpen.”

Personal trainer en meer

Ze vonden een ruimte aan de Ezelsveldlaan. “De perfecte plek, maar het was wel een beetje groot voor onze drie praktijken”, vertelt John Pieter. “Daarom besloten we nog meer mensen bij Beweegpunt te betrekken. Inmiddels zitten hier ook een personal trainer, diëtist en een sportmasseuse.”

Alles onder één dak

Deze combinatie is ideaal. “In de oefenzaal kan ik met mijn patiënten revalideren. Die mensen kunnen daarna gewoon bij ons blijven trainen, want de zaal doet ook dienst als kleinschalige sportschool voor onze personal trainer. Je kunt hier vrij trainen en onder begeleiding.” Ook mensen die in eerste instantie binnenkomen om ‘gewoon’ te sporten hebben profijt van het ‘alles onder één dak’ principe van Beweegpunt Delft. “Iemand met overgewicht verwijzen we bijvoorbeeld vaak door naar de diëtist: met alleen sporten kom je er meestal niet, namelijk.”

Klachtenvrij

Ook de fysiotherapiepraktijk is in de afgelopen tien jaar gegroeid. “Inmiddels zijn we met zijn vijven.” Hij werkt zelf nog elke dag als fysio: “Ik vind het mooi om mensen bewust te maken van waar hun klachten vandaan komen. Vervolgens maak ik ze er zelf verantwoordelijk voor dat ze klachtenvrij kunnen leven. Ik wil mensen niet elk half jaar terug zien. Dat kan bijvoorbeeld door te sporten.”

Verbouwen

Inmiddels zijn alle ruimtes van Beweegpunt Delft bezet. Maar dat betekent niet dat John Pieter stil zit: “We gaan volgend jaar de oefenzaal verbouwen, zodat het nóg een fijnere plek wordt om te sporten. We blijven altijd bezig!”

Kom langs!

Ben je benieuwd hoe het eraan toe gaat bij Beweegpunt? Kom gewoon eens langs! John Pieter of één van de andere medewerkers vertelt je graag hoe ze je kunnen helpen. Als je alvast meer informatie wilt, kun je terecht op de website.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Beweegpunt Delft. Meer over Beweegpunt Delft ontdekken?

Beweegpunt Delft fysiotherapeuten

Gesloten08:00 - 18:00

Ezelsveldlaan 152, Delft

Bekijk meer:fysiotherapeuten

adv.