Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ingrid werkt haar hele leven bij snackbar Kockie: ‘Je zou hier een soap kunnen maken’

Door Ilse Zoutewelle 22 november 2019

Toen we een tijdje geleden aan jullie vroegen welke snackbar de beste is van Delft, ging een héél groot deel van de stemmen naar snackbar Kockie. Daarom vonden wij het tijd om eigenaren Ingrid en Barry te vragen naar het geheim van hun populariteit. 

“Ten eerste”, vertelt Ingrid, “ben ik dus niet de baas. Dat wil zeggen: op papier wel, maar we zijn hier allemaal gelijk. We runnen de snackbar met de familie, dat is al bijna veertig jaar zo. De zaak was eerst van iemand anders: toen werkte ik er al als winkelmeisje. Een paar jaar later heeft mijn vader de zaak overgenomen en werkte ik er samen met mijn ouders en broers.” Anno 2019 is de constructie precies hetzelfde, alleen zijn het zoons Joeri en Mike die achter de toonbank staan. “En we hebben Thijs. Maar die hoort ook bij de familie.”

Gewoon gezellig

Ingrid begon op haar vijftiende en is nu 55: dat betekent dat ze al veertig jaar in de snackbar staat. Gaat dat niet vervelen? “Nee hoor. Ik vind het hier gewoon gezellig. En daarbij vind ik het fantastisch om samen te werken met mijn man en kinderen. Andere mensen moeten er misschien niet aan denken. Maar als ik in mijn keukentje sta en ik zie de jongens buffelen achter de frituur, ben ik gelukkig.”

Snel weer buiten

Ondanks dat je met een paar muisklikken patat kunt bestellen bij andere snackbars, staat de rij bij Kockie op zaterdag tot aan de deur. Hoe dat komt? “We zijn vooral heel klantvriendelijk en leveren kwaliteit”, vertelt Ingrid. “Dat heeft mijn vader me geleerd. Zo onthouden wij alle bestellingen: we schrijven niks op. Daardoor kunnen we supersnel werken en sta je óók als het druk is, zo weer buiten. Veel klanten hoeven alleen maar te zeggen ‘hetzelfde alsjeblieft’ en dan gaan we voor ze aan de slag.”

Soapserie

Niet alleen in het weekend, maar ook doordeweeks zijn er altijd wel mensen bij Kockie. “Je zou hier een soapserie kunnen opnemen”, lacht Barry. “De diversiteit aan mensen is enorm: iedereen haalt wel eens een patatje. Wat vooral leuk is om te zien, is dat alleenstaanden hier met elkaar in contact komen. Zitten ze ineens gezellig samen op het terras. Maar er is ook wel eens een echtelijke ruzie uitgevochten waarbij de man een patatje mét in zijn gezicht kreeg.”

Ingrid en Barry zijn het nog láng niet zat bij snackbar Kockie. “Het is hier gewoon gezellig. We gaan lekker zo door!”


Meer over Snackbar Kockie ontdekken?

Snackbar Kockie snackbars

Gesloten11:30 - 21:30

Krakeelpolderweg 45, Delft

Bekijk meer:snackbars

adv.