Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hanci van Het Hoekje in de Hoven: ‘Er ontstaan hier vriendschappen’

Door Ilse Zoutewelle 15 november 2019

Hanci en zijn vrouw Anita runnen samen eetgelegenheid Het Hoekje. Hij staat in de keuken, zij in de bediening. Als we langs gaan voor het interview, valt het meteen op dat ze de meeste mensen bij naam kennen. Terwijl ze de gerechten maken en uitserveren, begroeten ze hun gasten en maken ze een praatje. In de tussentijd worden ze nog drie keer op de schouder geslagen en begroet. Hanci vertelt hoe dat komt: “We beschouwen onze gasten als familie.”

Hanci en Anita droomden al heel lang van een eigen restaurant. “Anita werkte al op haar vijftiende in de bediening. Dat vond ze zo leuk, dat ze sindsdien droomde van een eigen lunchroom met de naam ‘Het Hoekje’.” Hanci werkt op zijn beurt sinds zijn twaalfde in de keuken en droomde van een restaurant waar hij alles zelf kon maken: van brood tot beleg en taart. Toen Bo Casa drie jaar geleden te koop stond, zagen ze hun kans. “We namen de zaak over en gingen aan de slag.”

De voormalige bar, nu de keuken

Wachten

Meteen doopten ze de zaak om tot eetgelegenheid Het Hoekje. Maar Hanci’s droom moest nog even wachten. “We hadden een piepklein keukentje: daar kon ik niet alles zelf in gaan maken. We wilden graag verbouwen, maar door omstandigheden duurde het drie jaar voor dat rond was.”

Verbouwing

Een paar maanden geleden kregen ze groen licht. Inmiddels is de verbouwing achter de rug en kan Hanci eindelijk doen wat hij altijd al wilde. “Op de oude locatie van de bar hebben we een keuken gemaakt. Daar bak ik het brood á la minute af. Pas als iemand een bestelling doet, doe ik het deeg in de oven. Ik heb een speciaal recept ontwikkeld dat in drie minuten gaar is. Daarna beleg ik het en gaat het naar de gast.”

Hanci met vaste gast Berta

‘Onze gasten zijn als familie’

Ondanks dat Hanci kok is, zie je hem regelmatig rondlopen in het restaurant. “Omdat ik alles zelf maak, kan ik recepten makkelijk aanpassen. Ik vind het leuk om te horen of mensen een gerecht lekker vinden, of dat ze het juist anders willen zien.” Door zijn rondjes in de zaak kent hij zo’n beetje iedere gast bij naam. “We hebben veel vaste gasten. Ze zijn voor ons als familie: wanneer iemand ziek is sturen we een kaartje en als we een gast kunnen helpen, doen we dat. We leven echt mee.”

Vriendschap

De gasten van Het Hoekje hebben dezelfde instelling. “Als iemand voor het eerst komt, wordt hij geheid gegroet en maken andere gasten een praatje met hem of haar. Dat gebeurt vooral bij de mensen die alleen komen en eenzaam zijn. Mensen raken met elkaar aan de praat en gaan met z’n tweeën aan een tafeltje zitten. Er ontstaan hier vriendschappen, dat is prachtig om te zien.”

Uitbreiden

Hebben Hanci en Anita nog plannen nu de verbouwing eindelijk achter de rug is? “Voorlopig genieten we hier enorm van. Ik zou het leuk vinden om met hetzelfde concept uit te breiden op een andere locatie. Wie weet!”


Meer over Het Hoekje Delft ontdekken?

Het Hoekje Delft restaurants en horeca

Geopend08:30 - 20:00

Papsouwselaan 482, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.