Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gül en Emina zijn de beste personal trainers van Zuid-Holland en dit is waarom

Aangeboden door Beachfit Genetic Personal Training 24 augustus 2018

In 2013 stonden de Delftse Gül en Emina op het strand van Kijkduin bootcamp te geven met één droom: een eigen bedrijf beginnen. Vijf jaar later hebben ze een uitpuilend klantenbestand én stonden ze op het podium naast Katja Schuurman om de prijs voor ‘beste personal trainer van Zuid-Holland’ in ontvangst te nemen. Ze vertellen hoe ze dit voor elkaar hebben gekregen.

Toen Gül en Emina begonnen met het geven van bootcamp op het strand, waren ze niet bepaald onervaren. “Emina heeft hiervoor in België gewerkt bij een gerenommeerd fitnessbedrijf waar ze bekende Belgen trainde”, vertelt Gül. “Nadat wij elkaar leerden kennen, is ze naar Nederland verhuisd. Ze sprak Frans en wilde daarom eerst de taal leren voor ze in Nederland aan de slag ging als personal trainer. Ik ben politieagente, maar vanwege mijn sportachtergrond leek het me leuk om mensen op een andere manier te helpen dan als agente. En dus zijn we in 2013 met een groep vrienden en kennissen de duinen in gegaan om daar bootcamp te geven.”

beachfit2 personal training delftVan 95 naar 65 kilo

Waar je nu struikelt over de bootcampklasjes op het strand, was dat toen nog best bijzonder. “We waren echt een attractie, haha. Maar daardoor kregen we juist veel aandacht”, vertelt Emina. “Zelf deelden we het ook via Facebook en Instagram en zo werd de groep steeds groter.” Daar op het strand kregen ze hun eerste klant voor personal training. “Emina heeft haar een jaar lang getraind. Ze was obese en vroeg of wij haar wilden begeleiden.” Emina vult aan: “Dat was best een uitdaging. Naast het sporten gaf ik haar ook een voedingsschema, maar daar hield ze zich niet aan. Daarom ging ik op een gegeven moment haar lunch en avondeten bereiden en brengen. Dat heeft ervoor gezorgd dat ze is afgevallen van 95 kilo naar 65 kilo. Nu is ze zó geïnspireerd dat ze ook personal trainer is geworden.”

“Maar als ze eenmaal bezig zijn, willen ze niet meer anders.”

En zo zijn er nog tíg succesverhalen te noemen: “Vaak komen mensen binnen en zeggen ze dat ze drie maanden willen trainen. Maar als ze eenmaal bezig zijn, willen ze niet meer anders. Sommige klanten trainen we al vier jaar.” Inmiddels doen ze dat trouwens niet meer op het strand of bij mensen thuis: “Na een tijdje kwamen we in contact met de eigenaar van SportsArt in Delft en konden we daar onze training gaan geven.”

beachfit2 personal training delftPersoonlijke aandacht

Trainen met Gül en Emina is ook écht anders dan zelf een rondje maken door de sportschool of meedoen aan een groepsles. Doordat ze alleen op jou gericht zijn, krijg je persoonlijke aandacht en hoef je zelf niet na te denken over de volgende oefening. Daarnaast zorgen ze ervoor dat je iedere oefening juist uitvoert, waardoor de kans op blessures minimaal is. Of je traint met Gül of Emina, maakt nog wel een verschil: “We hebben iedere onze eigen stijl. Emina heeft oog voor elk detail en werkt secuur, terwijl ik mensen juist motiveer om tot het gaatje te gaan. Maar al met al hebben we allebei oog voor de klant en willen we dat uurtje sporten óók leuk maken.”, vertelt Gül.

Verander de mindset

Trainen met Gül en Emina betekent niet alleen dat ze wekelijks lekker met je sporten. “We helpen mensen hun mindset te veranderen en leren ze een gezonde levensstijl aan”, vertelt Emina. “En dat is voor iedereen anders. Een dieet kan super populair zijn, maar voor jou helemaal niet werken. Wij kijken naar wat je eet en maken op basis daarvan een gezonder voedingsschema. Op die manier leer je binnen je eigen levensstijl gezonder eten. Zelfs als je een zakenman bent en een paar keer per week uit eten gaat, kun je nog gezond leven: je moet er alleen slim mee omgaan. En dat leren wij aan onze klanten.”

beachfit2 personal training delft
Katja Schuurman met Emina

Beste van Zuid-Holland

In elk geval hebben Gül en Emina héél veel blije klanten, want ze zijn niet voor niets verkozen tot ‘beste personal trainer van Zuid-Holland’. “Toen we hoorden dat we waren genomineerd door één van onze klanten, gingen we er vol voor”, vertelt Gül. “We hebben zoveel mogelijk stemmen binnen gehaald via social media en daarnaast hebben we de vakjury een training gegeven. Door een combinatie van deze twee zijn we verkozen tot beste van Zuid-Holland!”

Privégym

Of de twee na deze overwinning nog iets te dromen hebben? “We zouden graag een private gym willen openen in Delft”, vertelt Emina. “Daar kunnen we ze dan personal training geven en kunnen ze ook zelf sporten. Op die manier kunnen we hen nóg beter begeleiden!”

Wil je zelf ervaren hoe het is om te trainen met Gül of Emina? Vraag dan hier meteen een proefles aan!


Meer over Beachfit Genetic Personal Training ontdekken?

Beachfit Genetic Personal Training sport en bewegen

Geopend07:00 - 22:00

Industriestraat 16, Delft

Bekijk meer:sport en bewegen

adv.