Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Giancarlo runt het oudste bezorgrestaurant van Delft: ‘Ik heb het van mijn vader geleerd’

Aangeboden door Ciao Express Delft 19 juli 2019

Bíjna iedere Delftenaar heeft wel eens een pizza besteld bij het oudste bezorgrestaurant van Delft: Ciao Express. Inmiddels is het restaurant niet meer in handen van Gianni Idili, maar bakt zijn zoon Giancarlo de pizza’s. “Ik was marketeer, maar sta nu 24/7 in de pizzeria. Er is niets leuker dan dat.”

Giancarlo is dus nog niet zijn hele leven pizzabakker. Toch begon het een jaar of wat geleden te kriebelen om iets voor zichzelf te beginnen. En ja: als je vader dan al dertig jaar één van de bekendste bezorgpizzeria’s van Delft runt, kruipt het pizzabloed toch waar het niet gaan kan. “Ik wist al jaren dat ik wilde ondernemen, maar was op zoek naar een gat in de markt. Toen dacht ik: waar weet ik nu écht veel vanaf? Dat was pizza. Ik sta tenslotte al sinds mijn veertiende bij mijn vader in de pizzeria.” Het was geen optie om bij zijn vader in de pizzeria te gaan werken, want dat was een echte eenmanszaak. En dus bedacht Giancarlo iets anders.

De pizza’s uit het pizzawagentje worden gebakken in een houtoven

Pizzawagentje

“Ik besloot een foodtruck te bouwen waarin ik pizza’s kon bakken. Het moest een klein foodtruckje worden waarmee ik makkelijk op op feestjes, bruiloften en borrels kon staan. Veel mensen vinden het idee van een foodtruck namelijk erg leuk, maar kunnen zo’n ding niet kwijt op hun locatie of vinden het te duur. Daarom heb ik dus een pizzawagentje gemaakt: een heel klein autootje met een houtoven.” In 2017 was het pizzawagentje af en had Giancarlo in mum van tijd aardig wat opdrachten. “Ik heb nog nooit reclame gemaakt, maar er komen altijd wel mensen naar me toe die het pizzawagentje ook op hun feestje willen. Het is een simpel concept dat iedereen snapt en leuk vindt.”

Terug naar Italië

Intussen ging Giancarlo minder werken als marketeer, zodat hij meer tijd kon besteden aan Pizzawagentje. Alles liep volgens plan, tot zijn vader in maart zei: ik ga terug naar Italië. “Toen stond ik voor een lastige keuze, want ik wilde niet dat de zaak na zoveel jaar zou gaan sluiten. Er zit voor mij sentimentele waarde aan de zaak en dus besloot ik het over te nemen.”

Eerste bezorgrestaurant

Giancarlo heeft grote schoenen om te vullen, want zijn vader was naast doorgewinterde pizzabakker ook de eerste Delftenaar die begon met het bezorgen van pizza. “Dat was echt een gouden greep van hem. Niemand deed dat en mensen vonden het geweldig. Ze stonden letterlijk op de stoep te wachten tot we langs kwamen. Maar na dertig jaar lang non-stop werken, vond mijn vader het wel genoeg.”

Tekst gaat verder na de foto’s

Iedere dag bijleren

Voor Giancarlo’s vader zijn biezen pakte, heeft hij hem de kneepjes van het pizzavak geleerd. “Van hem en mijn oom uit Italië heb ik geleerd hoe ik écht goede pizza’s moet bakken. Hoewel ik mijn recepten nog iedere dag perfectioneer: ik hou rekening met de temperatuur buiten, hoe hoog de luchtvochtigheid is en pas daar mijn recept op aan. Hetzelfde geldt voor de tomaten, die zijn ook de ene keer zuurder dan de andere. Maar dat maakt het juist leuk!”

‘Het voelde vreemd om dingen aan te passen’

PIzzawagentje ciao express(29)Inmiddels is Giancarlo’s leven dus behoorlijk veranderd, want in plaats van parttime marketeer en parttime pizzabakker staat hij nu zeven dagen per week in de keuken. “Het is flink aanpoten, maar dat vind ik juist leuk. Vooral als je van klanten hoort dat ze je pizza lekker vinden!” In de pizzeria heeft hij wel het een en ander aangepast. “Dat voelde aan het begin wel vreemd hoor, alsof ik toestemming moest vragen aan mijn vader. Ik heb bijvoorbeeld de naam veranderd van San Marco Ciao Express naar Ciao Express. Veel mensen denken namelijk dat we onderdeel zijn van het restaurant San Marco, maar dat is niet waar.”

Leuke reacties

Maarehm, wie bemant nu het pizzawagentje? “Tja, daar maak ik tussen de bedrijven door gewoon tijd voor. Pizza’s bakken op locatie is zó leuk: je krijgt constant reacties van mensen die je pizza lekker vinden. Als bezorgrestaurant hoor je dat toch minder snel terug.”

Eigen restaurant

Hoe hij de toekomst ziet? “Ik heb mezelf twee jaar de tijd gegeven om Ciao Express verder te ontwikkelen. Het liefst wil ik ooit een klein restaurantje met een houtoven waar alles om pizza draait. Want het bakken van een écht goede pizza is toch wat ik het allerleukst vind.”

Ben je benieuwd hoe de pizza’s van Ciao Express worden gemaakt? Dat lees je in het artikel hieronder. Meteen bestellen kan trouwens ook: dat kan hier.

ciao express

Kijkje achter de schermen: zo wordt de pizza van Ciao Express gemaakt

Als je een pizza bestelt, is het enige wat jij ziet de bezorger, de doos en de pizza zelf. Maar wat ...

Meer over Ciao Express Delft ontdekken?

Ciao Express Delft italiaanse restaurants

Geopend16:00 - 21:45

Huyterstraat 6, Delft

Bekijk meer:italiaanse restaurants

adv.