Fred en Charlotte van eetcafé De Carrousel stoppen ermee

Door Redactie indebuurt 9 november 2018

Fred den Dunnen en Charlotte Hansen, eigenaren van eetcafé De Carrousel aan de Oude Delft, stoppen ermee. Na 40 jaar trouwe dienst geven zij het stokje over aan nieuwe eigenaren. Ze kijken terug op een plezierige tijd. “Het is ons tweede huis”, vertelden zij aan het AD.

Hoewel ze er vrede mee hebben, moet Fred er nog aan wennen. “Hiermee stoppen na 40 jaar, dat geeft echt een rotgevoel. Het is mijn leven, mijn kind.’’ Zijn vrouw Charlotte heeft er iets minder moeite mee.  “Ik vind het te zwaar worden, zo met z’n tweeën. Er zijn zoveel andere leuke dingen. We zijn opa en oma en wat meer tijd voor de kinderen en kleinkinderen is altijd fijn.”

Over de vraag wat ze het meest gaan missen, hoeft het koppel niet lang na te denken. “De mensen! Het is één grote familie. Iedereen viert zijn verjaardag hier. En ook trouwerijen, borrels, babyshowers, noem maar op”, vertelt Fred. “Als ik op vakantie ben, mis ik het café al na vijf dagen. De praatjes, de klanten, de ditjes en datjes.”  Als 20-jarige jongeman nam hij De Carrousel over. Samen met zijn broer en schoonzus, nadat hij er eerst zelf vijf jaar had gewerkt. Het toenmalige jazzcafé ging door als eetcafé. Charlotte kwam er later bij en draait nu een kwart eeuw mee.

Denemarken

De twee hebben elkaar bij toeval ontmoet. “Charlotte komt uit Denemarken en vaarde op een passagiersboot, waar ze werkte als kokkin. Ze liep op een dag De Carrousel binnen om te bellen naar Denemarken. Ik vroeg of ze Delft wilde zien en ze is nooit meer weggegaan”, vertelt Fred lachend. Hoewel Charlotte al werkte als kokkin, zwaaiden de twee allebei de scepter in de keuken. Over de specialiteit van het huis zijn ze het dus unaniem eens. “Kalfslever”, zegt Charlotte. “Met spek en uien. Nergens in Delft te krijgen.”

Als caféhouders hebben ze zoveel meegemaakt dat ze het niet allemaal meer hebben onthouden. Maar één ding weten ze nog wel. “Willem-Alexander en z’n broertje zijn hier een keer geweest”, vertelt Fred nonchalant. “In eerste instantie dacht ik dat het om de FIOD ging. Twee beveiligers kwamen binnen en buiten moesten alle auto’s worden weggehaald. En toen kwamen Willem-Alexander en zijn broer Friso binnen. Ze gingen aan de bar zitten. Willem rookte een sigaretje en ze dronken een paar biertjes.”

Goed gevoel

Zaterdag 10 november is het stel eigenaar-af. Dat was in eerste instantie niet gepland. “Er stonden plotseling vier gegadigden op de stoep”, legt Fred uit. “Zonder dat wij het café eigenlijk te koop hadden gezet.” Omdat een oudpersoneelslid ook interesse had, heeft Fred besloten om het café van de hand te doen. “Ik heb er een goed gevoel bij. Hij – zijn naam is ook Fred – kwam hier eerst als klant, werd al snel vaste klant, en ging uiteindelijk achter de bar werken. Hij kent De Carrousel dus als geen ander. Zelf blijf ik hier overigens nog werken hoor, maar dan twee dagen in de week.”

Fred wil graag nog iets kwijt. “Ik wil iedereen bedanken die hier is geweest. Ik heb zoveel plezier gehad met al m’n gabbertjes, maatjes, klanten, met iedereen eigenlijk.” Charlotte vult aan: “De Carrousel zal ook blijven zoals hij is, op wat technische vernieuwingen na.”

Dit verhaal komt van het AD. 

Eetcafé De Carrousel restaurants en horeca

Nu gesloten17:00 - 01:00

Oude Delft 5, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.