Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Evelien werkt met bloemen: ‘Ik heb een grote passie voor sfeer en beleving die ik graag deel’

Aangeboden door Atelier Bloom 13 november 2020

Bloemen, daar word je toch blij van? Om te krijgen maar ook zeker om te geven. Bloemen kleuren je dag, je humeur, nou ja, alles eigenlijk. Dat vindt Evelien van de Sande (35) ook. Zij maakt de mooiste bloem- en plantdecoraties in atelier Bloom, maar niet alleen voor thuis: “Een event aangekleed met bloemen geeft gelijk een goede sfeer.”

Evelien was van jongs af aan al creatief bezig met papier en kleur. Een stage op haar middelbare school bij een bloemenwinkel verbreedde haar horizon. “Die stage in de bloemenwinkel opende mijn ogen, zo leuk! Ik kon mijn creativiteit kwijt in dit vak. Na mijn stage werkte ik elke zaterdag in de bloemenwinkel”, vertelt Evelien. “Vervolgens koos ik om de vierjarige MBO opleiding Bloem en Interieur te starten. Er is zoveel mogelijk in de bloemsierkunst.”

Gave projecten

Ze ging na haar opleiding niet in een bloemenwinkel werken, maar koos er voor om te gaan werken in de evenementen en beurzen ter promotie van bloemen en planten. Dat houdt in dat ze evenementen aankleedde met bloemen. Daarnaast maakte ze standpresentaties voor kwekers, ze mocht creatief aan de slag gaan met het eigen product van de kwekers. “Dat was te gek, ik heb aan zulke gave projecten mee mogen werken. Denk bijvoorbeeld aan de herdenking van de MH17. het Sportgala en de kroning van Willem-Alexander”, aldus Evelien. “Maar op een gegeven moment miste ik iets. Ik wilde meer zelf kunnen meedenken met de klanten en dus besloot ik drie jaar geleden om de stap te wagen en Atelier Bloom te beginnen.”

Tekst gaat verder onder de foto.

De tafel opfleuren

Atelier Bloom

En dat ging gelijk lekker, want voor haar eerste opdracht mocht ze een beleving van een onderwaterwereld met Chrysanten neerzetten. Dit was ter promotie van de Chrysant. Vanuit daar kwam de tweede grote opdracht; een festival van 1000 man. “Dit was voor een orchideeënkweker in het Westland. Eerst hadden we het over de aankleding van het evenement, maar uiteindelijk mocht ik de hele organisatie van het foodtruckfestival uitvoeren. Uit deze klus rolde weer een andere toffe opdracht en zo rolt het balletje alweer drie jaar.”

Samenwerken

Inmiddels werkt ze alweer twee jaar samen met Maurice van Spijk van Atelier Vernieuwing. Evelien vertelt: “Door deze samenwerking kunnen we nog breder gaan in ons aanbod. Hij is een fantastische collega. We werken samen het idee uit en vervolgens doen we waar we allebei goed in zijn. Ik verzorg de bloemen en planten en Maurice neemt de uitvoering van decor en meubels voor zijn rekening. Sinds 1 april zijn we samen gevestigd in één pand aan de Schieweg. Daardoor kunnen we nu projecten van A tot Z realiseren.”

Corona

Corona zorgde ervoor dat alle evenementen, beurzen en bruiloften werden afgeblazen. “Ja, dat voelen we hier wel, maar het opent ook weer andere deuren”, vertelt Evelien monter. “We maken bijvoorbeeld hele mooie bloemwerken voor verschillende fotoshoots. Nu de beurzen niet doorgaan hebben de kwekers ook promotiemateriaal nodig voor hun klanten zoals folders en voor op Social Media en daar zijn mooie bloemwerken voor nodig.”

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Ideeën voor kerst
Ideeën voor kerst
Ideeën voor kerst
Ideeën voor kerst
Ideeën voor kerst

Ook voor de particuliere markt

“We richten ons nu ook op de particuliere markt, want juist bloemen vrolijken mensen op. Met de feestdagen voor de deur en de dagen die weer korter en donkerder worden heeft iedereen meer behoefte aan kleur. Ik vind het zelf ook leuk om vrienden en familie te verassen met een kleurenexplosie aan bloemen.”

Bij Atelier Bloom pimp je heel je kersttafel, maken ze een kerststuk dat de kerstboom vervangt en hebben ze zelfs do it yourself kerstboxen! “Je kan bij ons echt van alles kiezen en we denken graag met je mee. We hebben hele toffe video’s om een impressie te geven van wat we allemaal voor je kunnen maken.”

Enthousiast geworden? Neem dan zeker contact op en kijk wat Evelien voor jou kan doen!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Atelier Bloom. Meer over Atelier Bloom ontdekken?

Atelier Bloom

Schieweg 55, Delft

adv.