Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Evelien heeft een hondenuitlaatdienst: “Ik blijf dit doen tot ik het niet meer kan”

Door Ilse Zoutewelle 17 februari 2017

Dertien jaar geleden was Evelien Eenhoorn klaar met haar studie biologie. Niemand zou ervan opkijken als ze zou gaan werken in een lab of op kantoor. Maar wat deed ze? Ze begon hondenuitlaatdienst de Roedel. “Ik had twee honden én geen zin om de hele dag binnen te zitten.”

de roedel delftOok voor Evelien was dit niet de meest logische stap. “Ik liet al veel honden uit van buurtbewoners tijdens mijn studie. Toen ik op zoek ging naar wat ik wilde gaan doen na mijn studie, zei mijn vriend: waarom begin je geen uitlaatservice? Ik dacht dat hij een grapje maakte. Maar hij meende het echt. Vervolgens ging ik er beter over nadenken en dacht ik: dat is best een goed idee.” En dus ging Evelien steeds meer honden uitlaten, tot ze op den duur een wachtlijst had. “Mijn vriend is ook in het bedrijf gekomen en ik heb nog 2 andere mensen aangenomen. We zijn 5, soms 6 dagen per week aan het uitlaten.”

de roedel delftEigen veldje

Dat uitlaten gebeurt twee keer per dag een uur op een veldje bij de Oudelaan, naast de A13. “We huren dit veld van de gemeente, echt heel erg fijn”, vertelt Evelien. Eerst lieten ze de honden uit in de Delftse Hout, maar dat ging niet altijd goed. “Het was altijd vervelend als we iemand tegenkwamen die zijn hond aan het uitlaten was. Ook zijn we wel eens een hond kwijt geraakt: gelukkig hadden we hem binnen twee uur weer terug. Maar het is toch prettig dat de honden hier lekker hun gang kunnen gaan en ik me geen zorgen hoef te maken.”

‘Ik ben een dieren-mens’

Wat vind Evelien nou zo leuk aan het uitlaten van andermans hond? “Ik kan beter omgaan met dieren dan met mensen. Met honden maak je altijd grappige dingen mee en ze zijn altijd relaxt. Ook is het super leuk om te zien als een hond iets voor het eerst ziet. Zo hadden we laatst een hond die voor het eerst ijs zag, hij was zó blij!” Maar als je denkt dat hondjes uitlaten een simpel baantje is, heb je het toch mis: Evelien past wel degelijk kennis toe uit haar studie biologie. “Ik heb daar ook gedragswetenschap gedaan die ik nu heel goed kan toepassen op de honden. Ik zie het bijvoorbeeld al heel vroeg als een hond gestresst is. Nog voor hij ruzie kan maken met een andere hond, heb ik ze al uit elkaar gehaald.”

Je zou misschien denken dat Evelien het af en toe wel zat is, al die honden om haar heen. “Nee hoor: ik ben altijd blij om ze weer te zien. Ik blijf dit doen tot ik het niet meer kan.”


Meer over Hondenuitlaatdienst ‘De Roedel’ ontdekken?

Hondenuitlaatdienst ‘De Roedel’

Gesloten09:30 - 15:00

Oostveenseweg 15A, Schipluiden

adv.