Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dinny van Wiskids: ‘Hiervoor had ik niks met kinderen’

Door Ilse Zoutewelle 30 november 2018

Dinny was veertig jaar toen ze dacht: wil ik de rest van mijn leven secretaresse blijven? Het antwoord was nee. Ze besloot een eigen bedrijf te starten en zag een gat in de markt voor de kinderopvang. Inmiddels is Wiskids aan de Voorstraat al twintig jaar een paradijs voor kleintjes.

whiskids delft
Het pand van Wiskids vóór het een kinderopvang werd

Toen Dinny begon met Wiskids stond de kinderopvang nog in de kinderschoenen. “Er was één grote opvang in Delft, die werd gesubsidieerd door de gemeente. Maar ik zag dat er steeds meer vraag naar kinderopvang was.” En dus ging ze op zoek naar een locatie voor haar eigen opvang. “Ik vond er eentje aan de Voorstraat: daarvoor had er een Chinees restaurant in gezeten. Het pand was compleet uitgewoond. Ook de tuin was één grote bende. Ik weet nog dat mijn moeder zei: ‘ga je híer iets van maken’? Maar ik kon er doorheen kijken.”

Heel wat klusuurtjes verder was het pand af. “Het was nog best lastig om kinderen te vinden. We begonnen met één baby en langzamerhand werd het steeds drukker. Toen er een kinderdagverblijf op de Nassaulaan stopte, werd het pas écht druk.”

whiskids delftNog nooit met kinderen gewerkt

Toen Dinny begon met Wiskids, had ze nog nooit met kinderen gewerkt. “Ik had eerst niets met kinderen. Maar toen ik eenmaal een opleiding ging volgen voor pedagogisch medewerker en de eerste kindjes kwamen, bleek dat ik het héél erg leuk vond. Het is bijvoorbeeld supertof dat sommige kinderen écht vriendjes worden met elkaar. Soms komen ze op twaalfjarige leeftijd nog langs omdat ze elkaar van hier kennen. Dat is echt bijzonder!”

Muziekles voor baby’s

Inmiddels staat Dinny niet meer zelf op de groep: “Dat laat ik over aan anderen.” Waar ze wél mee bezig is, is de boel verbeteren. “Ik vind het leuk om constant nieuwe dingen te verzinnen. Zo waren wij het eerste kinderdagverblijf in Delft dat begon met muziekles voor baby’s. Het lukt hen om een half uur lang geboeid te luisteren en kijken naar muziekjuf Felice!”

whiskids delftYoga

Sinds kort heeft Dinny nog iets nieuws geïntroduceerd: yoga voor kinderen. “We doen dat met kleintjes van twee tot drie jaar. Docente Bianca pakt het onwijs leuk aan. Ze gaat met de kinderen op de grond liggen en laat ze bijvoorbeeld rustig ademhalen en een kikker nadoen. Zelfs de drukke kinderen worden hier helemaal rustig van.”

Slaapfeestje

Dit zijn nog niets eens de meest bijzondere activiteiten van Wiskids. “Ieder jaar organiseren we een slaapfeestje”, vertelt Dinny. “Het was een idee van de pedagogisch medewerksters. In Amerika zie je dit soort sleepovers vaker en het leek ons leuk om dat ook te doen. Tijdens zo’n slaapfeestje gaan we discodansen, pannenkoeken eten en nog veel meer leuke activiteiten. Intussen kunnen ouders genieten van een romantisch avondje samen. Het is een win-win situatie, dus!”

Inmiddels is Dinny al zestig jaar, maar aan stoppen denkt ze voorlopig nog niet. “Het liefst zou ik nog een kleinschalige kinderopvang openen. Het zou tof zijn als dat lukt!”


Meer over Wiskids ontdekken?

Wiskids kinderopvang

Gesloten07:30 - 18:30

Voorstraat 58, Delft

Bekijk meer:kinderopvang

adv.