Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze Delftse zaken zijn al generaties lang in de familie

Door Martine Wooning Berkhuizen 21 augustus 2020

Lang geleden was het héél normaal om precies het werk van je vader te gaan doen: had pa een bakkerij, dan nam jij hem later over.  Maar wist je dat dit in Delft nog steeds vaak gebeurt? Er zijn behoorlijk wat ondernemingen die al generaties lang in handen van één familie zijn. We zetten een aantal familiezaken in het zonnetje!

Oproep: Ken jij nog meer leuke familiezaken? Laat het ons dan alsjeblieft weten via de mail [email protected]

Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

Kaas- en notenbar Steijger

Kaas- en notenbar Steijger
Vader Benno en zoon Bob

Kaas- en notenbar Steijger is een écht familiebedrijf. Al generaties lang runt de familie Steijger de winkel in de Hoven. Het was één van de eerste bedrijven die zich in de Hoven vestigde. Bob: “De kaas- en notenbar bestaat ondertussen al langer dan 50 jaar. Ons hele gezin werkt hier samen.” Lees hier meer over dit familiebedrijf.

Bob van kaas- en notenbar Steijger: ‘Ons hele gezin werkt hier samen’

Bloemen en meer

bloemen en meer delft
Ramon de Roos

Waarschijnlijk weet je niet beter of de eigenaar van Bloemen en meer heet Koos de Roos. Daar klopt niks van, want hij heet gewoon Ramon de Roos. “Al zet ik op de muur dat ik Pietje Puk heet, ik blijf Koos de Roos”, lacht Ramon. Hoe dat kan? Zijn vader én opa heetten Koos. Zijn opa begon in 1930 al met bloemen verkopen op de markt. Vooral de winkel onder het treinviaduct was erg bekend. We spraken met Koos.. uhm.. Ramon in dit leuke interview.

Ramon van Bloemen en meer: ‘Al zet ik op de muur dat ik Pietje Puk heet, ik blijf Koos de Roos’

Stromboli

stromboli delft
Thom, Raffaele, Domenico

Eén van de populairste pizzeria’s van Delft is Stromboli. Al 56 jaar wordt het familierestaurant gerund door de familie Cataldi. Eerst door Domenico, nu ook door zijn zoons Raffaele en Thom. “We behandelen onze gasten als vrienden, dat vinden we belangrijk.” Lees hier meer over deze populaire pizzeria.

Domenico van Stromboli: ‘Er werken alleen Italianen in de keuken, dat is ons geheim’

De Salamander

de salamander delft
De drogisterij van Robert Vlugt heeft een authentiek interieur

We weten niet beter of drogisterij de Salamander is te vinden op de Markt. De familie van Robert Vlugt runt de zaak al sinds 1900. Daarvoor werd het door verschillende families gerund. Robert kwam eigenlijk per toeval in de winkel te werken: “Toen ik afstudeerde in 1980 waren de banen schaars: je solliciteerde met 200 man op een zwangerschapsverlof. Toen mijn oma vervolgens overleed, verhuisde ik van mijn studentenkamertje naar het huis boven de apotheek. Daarna heb ik de zaak eigenlijk als vanzelf overgenomen.”  Meer over de misschien wel oudste zaak in Delft lees je in dit artikel. 

Robert van de Salamander: ‘Generaties zijn opgegroeid in onze zaak’

De Goedkoope Verfwinkel

verfhandel verbeek delft
Walter en Michel in het oude gedeelte van de winkel

Bijna iedereen kent de broers Walter en Michel van Verfhandel Verbeek op de Beestenmarkt wel. Ze zitten er al behoorlijk lang en hebben hun verfkennis niet van een vreemde: in 1989 nam Walter de boel over van zijn vader. “Ik wilde in de eerste instantie de zaak helemaal niet overnemen van mijn vader”, vertelt Walter. “Natuurlijk werkte ik op zaterdag wel mee in de winkel, maar het leek me niks om dat dag in, dag uit te doen.” Meer over deze bijzondere zaak lees je in dit interview. 

Michel en Walter vertellen waarom het interieur van Verfhandel Verbeek nooit verandert

Bakkerij Holtkamp

bakkerij holtkamp
Jeroen en Joanne in de bakkerij

Al 163 jaar (!) voorziet de familie Holtkamp Midden-Delfland en regio van brood en banket. Jeroen is intussen de vijfde generatie die zorgt voor het reilen en zeilen in de bakkerij, maar hij is lang niet de enige bakker in zijn familie. Zijn vrouw Joanne vertelt: “Op verjaardagen kunnen ze uren bakkeleien over een gram zout meer of minder.” In dit interview lees je meer over de bakkersfamilie. 

Bakkerij Holtkamp is al 162 jaar oud: ‘We blijven een echt familiebedrijf’

Kantoorvakhandel Prins

Aan de Choorstraat ligt een stuk Delftse historie. Kantoorvakhandel Prins verkoopt hier al bijna 120 jaar pennen, papier en kantoorartikelen. Inmiddels wordt de zaak gerund door de vierde generatie: Gert Jan staat op de vloer, broer Rob doet de backoffice. “Klanten snuffelen hier soms wel een uur rond om alles te bekijken.” Het hele interview lees je hier terug.

Gert Jan van Kantoorvakhandel Prins: ‘We zijn een oubollig bedrijf, maar dat is fijn’

Boekhandel Kempers

boekhandel kempers delft
Johan Kempers

Kleine kans dat je The Readshop Kempers niet kent, want de zaak zit al tachtig (!) jaar in Delft en heeft op veel verschillende locaties gezeten. Al die tijd is de winkel van vader op zoon gegaan, maar wat wil je: “Al vanaf dat mijn vader kon steppen, moest hij meehelpen in de winkel.” Inmiddels runt Johan, de kleinzoon van oprichter Herman, de boek- en kantoorvakhandel. We interviewden hem vanwege het 80-jarige bestaan van de winkel. 

Wow, Boekhandel Kempers bestaat al 80 jaar! “Het gaat van vader op zoon”

Oliebollenbakkers van Cordes

oliebollenkraam cordes temple of food
Jan met zijn dochters

Oké, misschien niet helemaal de juiste tijd van het jaar, maar deze familie is te leuk om niet te vermelden. Sta je in december altijd voor de oliebollenkraam om flink in te slaan? Dan ben je de afgelopen jaren niet de enige geweest. Want sinds de Hoven Passage bestaat, staan de Cordesjes hier elk jaar hun bakkunsten te vertonen. De kraam is inmiddels al twintig jaar in handen van Jan. “Mijn over- over grootouders hadden zo’n Anton Pieck-achtige opbouwkraam. Daarmee reisden ze het hele land door en verkochten ze op kermissen oliebollen, wafels en oeblies.” De zaak ging van vader op zoon, tot het in handen kwam van Jans ouders. “Zij besloten na de oorlog in Delft neer te strijken. Door het jaar heen stonden ze op kermissen, maar in december stonden ze eerst in de binnenstad en later voor de Hoven Passage.” Inmiddels staan Jan’s dochters ook af en toe in de kraam. Hier lees je het volledige interview met Jan Cordes.

Jan bakt al 20 jaar oliebollen in zijn kraam bij de Hoven: ‘Ik kan het met mijn ogen dicht’

Nog véél meer toffe ondernemers

Er lopen natuurlijk nog véél meer toffe ondernemende families rond in Delft die wij nog niet hebben gesproken. Ken jij een ondernemer die je een keertje een plekje in de spotlights gunt in onze rubriek ondernemer uitgelicht? Laat het ons weten via [email protected]!

Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

adv.