Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dennis legt levensverhalen vast door tattoos

Door Ilse Zoutewelle 10 juni 2016

“Als tatoeëerder leg je herinneringen vast. Vaak nare herinneringen aan bijvoorbeeld overleden ouders of heftige gebeurtenissen, maar ook mooie dingen. Dat vind ik het mooiste aan dit vak,” vertelt Dennis Schipper van 015 Tattoo (was hiervoor Tattoo Dennis). Hij is deze week ondernemer uitgelicht.

Als je tattoos zet moet je tegenwoordig echt een kunstenaar zijn. “Je kunt niet meer aankomen met wat plaatjes die je vervolgens overtrekt.” Maar dat zit bij Dennis wel goed. “Al vanaf mijn twaalfde ben ik bezig met tekenen, toen vooral met graffiti. Dat heb ik gedaan tot mijn vijfentwintigste, daarna ben ik overgestapt op airbrush. Ik spoot tekeningen op motoren, gewoon als hobby. Ik werkte in de bouw als glaszetter, tot een van mijn vrienden zei: waarom ga je niet wat meer doen met tekenen? En ja, dat vond ik eigenlijk wel een goed idee.” Dennis verkocht al zijn graffiti- en airbrush spullen en zijn Harley Davidson en kocht de spullen die je nodig hebt om tattoos te zetten. Die kwamen in de schuur te zijn bij zijn huis: zo ontstond Tattoo Dennis. “Ik probeerde het eerst op mezelf. Dat vonden mijn collega’s zo mooi, dat zij ook een tattoo wilden. En zo ging het verder: hun vriendinnen wilden er ook wel eentje, die kenden ook weer mensen…”

Tattoo DennisPassie

Na 1,5 jaar in de schuur gewerkt te hebben, was Dennis zo populair dat hij een pand betrok aan de Nieuwe Langedijk. Dat werd ook weer te klein, waarop hij 5 jaar geleden terecht kwam op de Oude Langedijk. Inmiddels moet je een jaar wachten voor Dennis je tattoo kan zetten. “Dat komt denk ik doordat ik eigenlijk alle stijlen wel kan: kleur, zwart-wit, Japans, realistisch… Maar ik geef er wel altijd mijn eigen draai aan. Blijkbaar waarderen mensen dat.”

Tattoo Dennis
De arm van Dennis met zijn levensgeschiedenis.

Levensgeschiedenis

Als je het pand aan de Oude Langendijk binnenkomt, zie je gelijk waar de passies van Dennis liggen: tatoeëren, airbrushen en graffiti. Op de muur is een grote tekening gemaakt met airbrush, uiteraard door Dennis zelf. Aan de wand hangen foto’s van zijn dochters en herinneringen aan motoren die hij heeft geairbrushed. Deze herinneringen vind je niet alleen terug op de muur, maar ook op de arm van Dennis. “Mijn linkerarm heb ik zelf getatoeëerd, de rechterarm is door allerlei andere tatoeëerders gedaan. Ik heb mijn levensgeschiedenis op deze arm laten vastleggen. Op mijn hand een dollarteken en op mijn vingers ‘moneymaker’, want met tatoeëren verdien ik mijn geld. Op mijn onderarm een graffitispuit, daarboven de naam van mijn vrouw Bianca en de namen van mijn dochters. En daar tussenin ‘family first’. Want familie gaat boven alles.”

Bruiloft

Zoals Dennis zijn levensverhaal heeft vastgelegd met tatoeages, doen klanten dat ook. “Er komen hier veel mensen binnen met een verdrietig verhaal. Ze willen bijvoorbeeld een portret van de overleden ouders. Maar gelukkig zien we ook mooie verhalen. Zo heb ik eens mogen meewerken aan een bruiloft. Dat stel wilde geen ringen van goud, maar een tattoo. Dus op de huwelijksdag kwamen ze met z’n allen naar de winkel en heb ik een ring getatoeëerd op hun vingers. Mooi toch?”


Meer over 015 Tattoo ontdekken?

015 Tattoo tattoo shops

Vandaag gesloten

Ezelsveldlaan 51, Delft

Bekijk meer:tattoo shops

adv.