Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Delftse Charissa begeleidt vrouwen die vastlopen: ‘Ons brein is een ballenbak vol gedachten en ideeën’

Aangeboden door Coach voor lijf en bedrijf 4 december 2020

Carrière maken, sporten, gezond eten, en ondertussen óók nog een leuke vriendin/moeder/zus zijn: velen van ons willen in het dagelijks leven heel wat ballen tegelijkertijd in de lucht houden. Als je hier ook nog eens het coronavirus, thuiswerken en andere privéproblemen bij optelt, kun je helemaal vastlopen. De Delftse Charissa helpt je er weer bovenop.

Charissa van Meurs (36) heeft haar werkzaamheden aangevuld in de coronacrises. Waar ze voorheen vooral bij bedrijven voor verbinding zorgde tussen het management, het beleid en de werknemers, begeleidt ze nu ook vrouwen online om meer balans te vinden. “Door samen goed te kijken naar de blokkerende patronen die je onbewust in je gedachtes in stand houdt, kunnen we dat aanpakken en veranderen”, aldus Charissa.

Een hoop ballen in de lucht

“In de huidige samenleving leven we vooral uit ons hoofd. We moeten heel veel van onszelf. Een gezin, een carrière, een schoon huis en elke avond een lekkere maaltijd op tafel. Daar komen social media nog bij, want: ‘kijk al die andere mensen bewijzen dat zij hun leven veel beter op de rit hebben dan jij’. Je gaat je vergelijken met een illusie. Het is onrealistisch. Ik begeleid vrouwen om weer in contact te komen met hun hart en intuïtie.”

Verander de basis

“Het is heel erg belangrijk om te kijken naar jou als persoon. Waar loop jij tegenaan. Je kan wel heel radicaal besluiten om je leven overhoop te gooien, maar dat ga je uiteindelijk niet volhouden”, vertelt Charissa. “Daar zijn verschillende redenen voor: je brein houdt niet van verandering en heeft de voorkeur voor de korte termijn. Als het eind resultaat lang op zich laat wachten zijn we geneigd om het opzij te schuiven en vervallen we in ons oude patroon. Je brein wil alles zoveel mogelijk op de automatische piloot doen en grote stappen kan het gewoon niet aan.” Reden genoeg dus om te werken in kleine stappen en te focussen op het proces. “Bij mij kom je niet voor advies. Ik stel de juiste vragen en ik luister. Zo leggen we de pijnpunten bloot en komen we samen tot nieuwe inzichten.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Positief, Unsplash
Foto: Unsplash

Mindset

“Door te beseffen dat je niet iets moet, maar eigenlijk iets wilt verander je al je mindset. Je haalt de druk eraf. Het is toch veel fijner om te beseffen dat je lekker wil sporten in plaats van moet sporten? Door bewust te kijken naar hoe jij in het leven staat kunnen we op zoek gaan naar de juiste balans”, aldus Charissa.

Ontzettend veel gedachten

Ons brein is volgens Charissa een ballenbak vol ideeën en gedachten. “We hebben er wel 40.000 per dag. Stel je voor dat je al die gedachten serieus neemt, ik word er nu al moe van”, zegt Charissa lachend. “Heel veel van die gedachten zijn herhalingen, van gisteren, vorige week, vroeger, en zijn ingesleten en ‘geautomatiseerd’ omdat we ze zoveel herhaald hebben. Het gaat erom welke gedachten jij aandacht geeft. Focus op het positieve, dan straal je dit ook uit en trek je dit aan.”

Combinatie

De combinatie van de groepsprocessen bij bedrijven en de één-op-één coachingtrajecten online zijn voor Charissa perfect. “De afwisseling maakt het voor mij interessant. Zo blijf ik scherp in beide takken van mijn aanbod. Maar uiteindelijk draait het wel om hetzelfde. Dat mensen weer gelukkig zijn en tevreden in het leven staan.”

Denk jij nou: dit wil ik ook! Terug naar de basis en op zoek naar waar jij gelukkig van wordt? Kijk dan zeker even op de website van coach voor lijf en bedrijf. En misschien helpt Charissa jou wel aan nieuwe inzichten! Of volg haar op Instagram!

Workshop samen bewustZIJN

19 December organiseert Charissa samen met twee mede-ondernemers een hele toffe bijeenkomst in de omgeving van Den Haag. Speciaal voor vrouwen die zijn vergeten om in het hier en nu te leven. Kijk hier voor meer informatie, maar wacht niet te lang met inschrijven. Er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. En natuurlijk is het volledig coronaproof!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Coach voor lijf en bedrijf. Meer over Coach voor lijf en bedrijf ontdekken?

Coach voor lijf en bedrijf

GeopendHele dag

, Delft

adv.