Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Daan is de Microfoonman: ‘Eigenlijk is het allemaal per ongeluk gegaan’

Door Danique Beijer 14 februari 2020

Wie wel van een pubquiz houdt, heeft vast wel eens gehoord van Daan Dekker. Hij is beter bekend als De Microfoonman en presenteert ondertussen pubquizzen in de hele regio:  “Eigenlijk is het allemaal per ongeluk gegaan.”

Daan vertelt: “Het is begonnen bij mijn rugbyclub, daar had een damesteam een teambuildingsweekend. Zij hielden een pubquiz en vroegen of ik deze wilde presenteren. Dat was heel leuk om te doen.” Presenteren is voor Daan nooit een probleem geweest. “Ik heb op school nooit moeite gehad om presentaties te geven. Ik ben denk ik één van de weinige die het zelfs leuk vind om te doen. Daarnaast pakte ik op de rugbyclub ook altijd de microfoon erbij als er aankondigingen plaats moesten vinden. Daardoor was ik het al een beetje gewend.”

Daan Dekker - De MicrofoonmanPubquizzen presenteren

“Omdat de eerste pubquiz een succes was, hebben we er met de hele rugbyvereniging nog één georganiseerd in Café de Klomp.” Daarna is het balletje voor Daan gaan rollen. “Ook de eigenaren van De Gist wilde een pubquiz met mij als presentator. Zij kochten een quiz bij een bedrijf. Dit was gelijk de eerste quiz die ik presenteerde voor mensen die ik niet kende. Het bedrijf waar de quiz gekocht was, kwam kijken of alles goed ging met de techniek. Zij waren verrast door de manier waarop ik aan het presenteren was. Uiteindelijk heeft dat bedrijf mij gevraagd of ik voor hen pubquizzen wilde presenteren. Nu geef ik door de hele regio presentaties. Eigenlijk is het allemaal per ongeluk gegaan,” lacht Daan.

De naam

Daan besloot zich in te schrijven bij de KVK. Lang hoefde Daan niet na te denken over hoe het bedrijf zou moeten heten. “Er was eens een meisje die mij wilde aankondigen, maar niet op het woord presentator kon komen. Ze noemde mij toen ‘De Microfoonman’. Dat vond ik zo’n leuk woord dat ik het altijd heb onthouden. De naam past goed bij mij want ik ben in te huren voor alles waar je iemand met een microfoon voor nodig hebt. Natuurlijk voor het presenteren van een pubquiz, maar ook als veilingmeester of presentator van een karaokeavond”

Leuke reacties

De reden waarom mensen zo enthousiast zijn over de presentaties ligt volgens Daan aan het feit dat hij er écht een show van maakt. “Ik kondig mezelf aan met een opkomstnummer. Dat roept het gevoel op van oude showbizzprogramma’s uit de jaren ’90. Dat vind ik grappig om te doen en het zet gelijk de toon. Vervolgens zorg ik er altijd voor dat de quiz goed in mijn hoofd zit en bedenk ik bruggetjes tussen de vragen zodat het vloeiend verloopt. Ook betrek ik altijd het publiek erbij, door interactie wordt het gezellig.”

Toekomst

Op dit moment werkt Daan vier dagen in de week bij IKEA. Concrete toekomstplannen met De Microfoonman heeft Daan (nog) niet. “Ik zou het best leuk vinden als het bedrijf wat groter wordt, maar tot nu toe heb ik daar nog geen fulltime ambities voor. Het liefst ga ik de kant van podiumpresentaties op, zoals het presenteren van evenementen. Dat lijkt me ook ontzettend leuk om te doen.”

Suzanne ontwerpt haar eigen vintage jurken: ‘Ze zijn eindeloos te combineren’

Wat nu als je héél erg van vintage houdt, maar steeds minder goede items kunt scoren? Dan begin je t...

IJsjestijd! Dit is wanneer de ijssalons in Delft weer open gaan

Ondanks dat het weer het nog niet echt toe laat, achter de wolken schijnt altijd de zon! Je kan dus ...

Voor het geval je ’t nog niet wist: Steps aan de Paradijspoort is dicht

Bij kledingwinkel Steps gaat de bezem er doorheen: 38 vestigingen zullen op korte termijn verdwijnen...

adv.