Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bob van kaas- en notenbar Steijger: ‘Ons hele gezin werkt hier samen’

Door Danique Beijer 17 januari 2020

Kaas- en notenbar Steijger is een écht familiebedrijf. Al generaties lang runt de familie Steijger de winkel in de Hoven. Het was één van de eerste bedrijven die zich in de Hoven vestigde. Bob: “De kaas- en notenbar bestaat ondertussen al langer dan 50 jaar. Ons hele gezin werkt hier samen.”

Vader Benno, moeder Luciënne, zoon Bob en dochter Robin werken allemaal in de winkel. Bob: “Mijn opa is heeft de zaak opgericht. Het is van oorsprong een delicatessenwinkel. We verkochten toen kaas, nootjes, vleeswaren en sausjes. Hij heeft zelfs nog twee andere winkels geopend, een in Capelle aan den Ijssel en een in Schiebroek. Uiteindelijk besloot mijn opa alleen nog kaas en nootjes te gaan verkopen. Mijn vader en oom namen het van hem over en besloten dat één winkel voldoende was. Ze hebben er jaren keihard gewerkt. Ook mijn moeder heeft altijd veel voor de zaak gedaan. Nu ben ik de volgende generatie die de winkel runt.”

Kaas- en notenbar SteijgerDe volgende generatie

Eigenlijk had Bob helemaal geen ambitie om de zaak van zijn vader over te nemen. “Toen ik klaar was met studeren, ben ik een tijdje gaan reizen. Daar veranderde ik van gedachten. Mijn vader geloofde me niet toen ik het hem vertelde. We hebben een jaar proefgedraaid om te kijken of het beviel. Dat deed het,” aldus Bob. Als zijn ouders van hun pensioen gaan genieten, blijft Bob niet als enige van de familie over. “Mijn zusje Robin blijft hier ook werken. Zij werkt hier al sinds haar vijftiende.”

Steijger kent de klant

Omdat Bob en Robin al zo lang in de winkel staan, kennen ze veel klanten persoonlijk. “Er komen hier vaak vaste klanten. Dat is natuurlijk hartstikke leuk. Ik weet van sommigen precies wat ze komen halen. We maken altijd even een praatje, ook als het druk is,” vertelt Bob.

kaas- en notenbar SteijgerNieuwe producten

Robin en Bob zijn niet alleen in de weer met het helpen van klanten: ze ontwikkelen ook nieuwe producten. Bob: “Neem bijvoorbeeld de granola. Die heeft Robin speciaal voor mij gemaakt omdat ik granola wilde eten zonder veel suiker. Ik vond de granola zo lekker, dat het me een goed idee leek om het in de winkel te verkopen.” Inmiddels maakt Robin drie keer per week dertig kilo granola. “We bakten eerst thuis, maar omdat het zo goed verkoopt hebben we nu een oven in de winkel staan. Robin staat soms vijf uur op een dag te bakken,” aldus Bob.

Kaas- en notenbar SteijgerToekomst

Bob heeft zéker nog plannen voor de toekomst. “We gaan een webshop openen. Ik hoop dat deze in juli 2020 online kan,” vertelt Bob. Op de vraag of hij hoopt dat de zaak nog lang in de familie blijft antwoordt hij: “Als ik zo gezegend ben om ooit kinderen te krijgen, mogen ze van mij doen wat ze leuk vinden. Maar ik zal het altijd toejuichen als zij het familiebedrijf voort willen zetten.”Meer over Kaas- en notenbar Steijger ontdekken?

Kaas- en notenbar Steijger

kaaswinkels

Vandaag gesloten

Martinus Nijhofflaan 26, Delft

Bekijk meer:kaaswinkels

adv.