Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wist jij dit? BN’er en musicalster runnen een kledingwinkel in Delft

Door Ilse Zoutewelle 29 juli 2016

Als je allebei bijna al je dromen al hebt waar gemaakt – beroemde cabaretier worden en spelen in grootse musicals – is het logisch dat je ook die laatste droom waar gaat maken. Dat is precies wat Marcel Rocha en Jandino Asporaat (inderdaad, dé Jandino) deden toen ze een Dinmar Fashionstore openden in Delft.

Dinmar FashionstoreMaar hoe komen een musicalster en een cabaretier er ooit bij om samen een kledingwinkel te beginnen? Dat zit zo: Marcel en Jandino zijn samen opgegroeid in Rotterdam. “We kennen elkaar al bijna ons hele leven: sinds ons dertiende zijn we vrienden”, vertelt Marcel. “Op weg naar school fantaseerden we erover dat we in de entertainment gingen werken en daarna een eigen kledingmerk of winkel zouden beginnen.” Maar niemand die de twee geloofde. “Iedereen zei altijd: dat gaat je niet lukken, joh. Maar inmiddels is het toch maar mooi gebeurd: Dino heeft een succesvol theaterproductiebedrijf en ik heb 10 jaar lang in musicals als The Lion King, Hairspray en Sister Act gespeeld.”

Pop-upstore

Maar na 10 jaar was Marcel toe aan iets anders en Jandino had ook zin om eindelijk die kledingwinkel-droom waar te maken. “Dus besloten we 3 jaar geleden een pop-up store te starten in Delft, de stad waar ik nu al jaren woon. Dat werd een enorm succes. Toen dachten we: dit moeten we doen.”

Dinmar FashionstoreMix

Hoewel ze allebei uit Rotterdam komen, hebben de mannen  niet voor niets gekozen voor Delft. “In Rotterdam heb je heel veel boetiekjes als deze, met minimalistische kleding in een mix van goedkoop en duur. In Delft was die er nog niet en uit de populariteit van de pop-up store bleek dat die vraag er wel is.”

In de boetiek kan je terecht voor een T-shirt van 25 euro, maar er hangen ook jassen van 800 euro. “We hebben bewust gekozen voor de mix van goedkoop en duur. Wij moesten vroeger altijd al zelf werken voor onze kleding. We waren er dus altijd mee bezig hoe we zonder veel geld er wel leuk uit konden zien. Dat doen we nog steeds, maar nu combineren we een broek van Zara met merkschoenen.”

Vliegende start

1,5 jaar geleden was het zo ver: Dinmar Fashionstore ging open. En ja, als je als BN’er een eigen zaak opent, kan je natuurlijk rekenen op een vliegende start. “RTL Boulevard stond voor de deur, samen met heel veel andere BN’ers. Dat was een leuk begin ja, maar daarna moet je het toch echt zelf doen. Alhoewel we natuurlijk wel veel bekendheid krijgen op social media door Jandino’s naam. Zo hebben we op Instagram 15.000 volgers. Regelmatig komen er mensen van heinde en verre naar Delft om dat ene jasje te kopen die ze op Instagram zagen.”

Dinmar FashionstoreInkoop

Maar een kledingwinkel runnen was in het begin best even wennen, vooral bij de inkoop van vrouwenkleding. “We hebben heel goed door wat voor kleding mannen graag willen. Die zijn op zoek naar vernieuwende en originele stukken die ze een aantal jaren aan kunnen. Daar willen ze ook best geld voor neerleggen. Maar vrouwen zijn een heel ander verhaal. Die willen gewoon een leuk T-shirt dat ze een seizoen aan kunnen en daarna weer vervangen voor iets nieuws. Ze willen dus veel minder geld uitgeven. Daar houden we inmiddels wel rekening mee.” Waar de mannen ook even aan moesten wennen, was wat Delftse vrouwen nu echt leuk vinden. “We kochten vooral kleding die wij zelf graag zien bij vrouwen: beetje strak, beetje kort. Maar dat werkte niet, haha. Nu nemen we altijd vrouwelijk personeel mee op inkoop en gaat het uitstekend.”

Druk druk druk

Jandino is overigens niet heel vaak in de zaak te vinden. Marcel is degene die fulltime in de winkel staat. “Hij denkt  mee over de inkoop en wat we verder allemaal met de winkel willen. Dat is prima. Hij heeft het onwijs druk met zijn programma’s en zijn gezin. Als het hem even niet lukt zeg ik: ik doe het wel broer, geen probleem.”


Meer over DINMAR fashion store ontdekken?

DINMAR fashion store kledingwinkels

Gesloten10:00 - 18:00

Oude Langendijk 3, Delft

Bekijk meer:kledingwinkels

adv.