Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Barbier Evert tut mannen op, maar wel met ballen

Door Ilse Zoutewelle 27 mei 2016

“Ik geef mannen gewoon een goeie scheerbehandeling, geen gezeik.” Het is duidelijk: je hoeft geen ditjes en datjes te verwachten tijdens je scheerbeurt bij Evert Klok. Hij is barbier bij Knippen & Scheren.

“1,5 jaar geleden was ik mijn werk helemaal zat. Ik werkte zo’n 30 jaar als kapper en de uitdaging was weg”, vertelt Evert. “Ik stond teveel dames te knippen en daar ligt mijn passie niet. Dus ik dacht: ik ga lekker doen wat ik leuk vind: heren knippen en scheren!”

knippen & scheren delftWellness

Aldus geschiedde: Evert kocht een barbierstoel en richtte een vintage barbiersgedeelte in in de kapsalon. In de zaak staan potjes pommade, lege flessen Jack Daniels en een klassieke toonbank. Evert heeft een gedeelte van de kapsalon ingericht tot een echte mannenzaak. “Zoals vrouwen naar de schoonheidsspecialiste gaan, geef ik de mannen een goeie scheerbeurt. Ik noem het: tutten met ballen. Je komt echt even tot rust tijdens zo’n behandeling. Ik pak het wel wat steviger aan zodat mannen zich er prettig bij voelen. Daarnaast is het natuurlijk een stuk stoerder om op een verjaardag te zeggen dat je bij de barbier bent geweest dan bij de schoonheidsspecialiste. Maar intussen heb je wel een fijne wellness behandeling gehad.”

knippen & scheren delft Want in zo’n scheerbehandeling doorga je een heel traject: “eerst doe ik pre-shave op het gezicht. Daarna doe ik een warme handdoek over het gezicht voor nog meer zachtheid. Vervolgens zeep ik het gezicht 5 minuten lang in. Daarna scheer ik 3 keer: iedere keer op een andere manier. Na deze behandeling is je gezicht gegarandeerd zo glad als dat van een baby.”

Geen gezeik

Waarom Evert dit zo leuk vindt om te doen? “Ik heb zelf nog nooit een scheerbehandeling gehad, maar ik kan me helemaal voorstellen dat dit ultieme ontspanning is. Eigenlijk is dit zoals ik mijn leven leef: ik doe bij een ander zoals ik graag ook behandeld zou worden.”

Knippen & scheren DelftJe zou misschien denken dat op zo’n barbiershop alleen hipster-achtige types afkomen, maar: “dat klopt dus niet”, aldus Evert. “Er zijn echt heel veel verschillende mannen die het gewoon prettig vinden om zo’n behandeling te krijgen. Ik denk dat het ook wel mee speelt dat ik heel nuchter ben. Geen gezeik, gewoon gaan.”


Meer over Knippen & Scheren Delft ontdekken?

Knippen & Scheren Delft kappers

Gesloten08:30 - 17:30

Papsouwselaan 444, Delft

Bekijk meer:kappers

adv.