Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Motto Bakker Suikerbuik: ‘we regelen wel wat’

Door Ilse Zoutewelle 15 april 2016

Leon Korevaar (alias Bakker Suikerbuik) heeft samen met zijn vrouw Mylène nu drie jaar een bakkerij in de Hippolytusbuurt. In die relatief korte tijd is de bakkerij voor veel Delftenaren en toeristen een populair plekje om te genieten van een kopje thee met een vers gebak. Leon: “Ik wil het mensen graag naar de zin maken.”

Veel van zijn klanten komen voor zijn specialiteit: de Delftse bol. Voor de Delftenaren die ‘m nog niet hebben geproefd legt de bakker even uit wat je mist. “De Delftse bol is een grote soes waar slagroom in zit van hele goede kwaliteit. Ik heb daar mijn geheime recept voor. Daaromheen zit een dikke laag melkchocolade. Een echte lekkernij waarna je niet meer hoeft te eten.”

Bakker Suikerbuik
De Anton Piecktekening, het logo van Bakker Suikerbuik.
Anton Pieck

Leon en zijn vrouw Mylène zijn 3 jaar geleden met de zaak gestart, wat betekent dat ze midden in de crisis een financiering van de bank hebben gekregen. “Dat was heel erg bijzonder. We hadden al langer het idee dat we iets voor onszelf wilden beginnen. Vervolgens hebben we een ondernemersplan geschreven en was Thuis In geboren, want zo heette het bedrijf eerst. Het idee hiervan was dat we iedere maand ‘thuis’ waren in een ander thema met bijbehorende producten, maar dat riep toch verwarring op. En aangezien heel veel kinderen mij tijdens workshops al ‘Bakker Suikerbuik’ noemden, besloten we de formule en naam te veranderen. We hebben toen de auteursrechten van de Anton Pieck tekening gekocht en ziedaar: Bakker Suikerbuik was geboren.

Vroeg op
Bakker Suikerbuik
Het assortiment van Bakker Suikerbuik

Naast de populaire Delftse bollen kan je bij de bakker ook terecht voor gebakjes, taarten voor speciale gelegenheden, workshops, high tea, feestjes en lunch. Alles is door de bakker zelf gemaakt, iedere dag vers. “Ik sta door de week iedere ochtend om 5 uur op, in het weekend is dat om 3 uur”, vertelt Leon.

Klanten

Maar het leukst, dat vindt hij toch het contact met klanten. “Ik geniet ervan om mensen het naar de zin te maken.” Natuurlijk door ze te laten genieten van lekker gebak, maar ook door ze te helpen als dat nodig is. “Zo belde afgelopen weekend een kennis die van een begrafenis kwam. Of ze even met 25 man konden komen lunchen. De zaak zat stampvol, maar dan zeg ik toch: kom maar langs. We regelen wel wat.”

Bosje bloemen

Dat klanten ook de bakker graag blij maken, bleek afgelopen jaarwisseling. “Ik was al twee dagen non-stop oliebollen aan het bakken en had amper geslapen. Toen kwam er ineens een vrouw een bosje bloemen brengen, omdat ik ‘vast al heel lang aan het werk was’. Ja, toen kon ik wel janken.”

Bakker SuikerbuikZenuwslopend karweitje

Een van de taarten die Leon nog goed bij staat, was de taart die hij maakte voor een studentenvereniging. “Dat was een taart zo groot als een koelkast. Toen ik de taart eindelijk af had en wilde gaan bezorgen, bleek dat hij niet door de deur paste…” Dus moest hij gekanteld door de deur heen, een zenuwslopend karweitje. “En dat terwijl het ook nog eens antiekmarkt was. Ik heb nog nooit zoveel mensen voor m’n deur gehad, haha. Gelukkig is het allemaal goed gegaan.”Meer over Bakker Suikerbuik Delft ontdekken?

Bakker Suikerbuik Delft

bakkers

Geopend09:00 - 17:00

Hippolytusbuurt 24, Delft

Bekijk meer:bakkers

adv.