Arjan van Wine & More: ‘Ik heb bijna alle dranken uit mijn winkel geproefd’

Aangeboden door Wine & More by Arjan 8 maart 2019

Toen Arjan een jaar of 18 was, dronk hij twee wijnen van dezelfde druifsoort die totáál anders smaakten. Hier wilde hij meer van weten! Inmiddels heeft hij zijn eigen zaak in Delft: Wine & More by Arjan. “Ik wil Delftenaren kennis laten maken met lekkere wijn.”

In de tijd tussen die eerste twee wijntjes en de opening van Wine & More, anderhalf jaar geleden, heeft Arjan niet stilgezeten. “Ik heb jarenlang een franchise vestiging gerund van Gall & Gall in Rotterdam. Maar het begon toch te kriebelen om een winkel te openen in Delft. Ik wilde mijn eigen producten uitzoeken en een breder aanbod dranken aan kunnen bieden.”

Wine & More by Arjan Delft slijterij delftVerliefd op de etalage

Toen hij vervolgens langs het pand in de Choorstraat tegenover de Albert Heijn liep, was hij op slag verliefd. “Die jaren ’30 etalage is echt fantastisch.” De boel werd gerenoveerd en volgezet met de mooiste wijnen, whiskey’s en andere drank. “Vooral de diversiteit vind ik belangrijk: ik verkoop wijnen van €4,50, maar ook van €900,-.”

Alle dranken zijn getest

En ja: bijna alle dranken uit de winkel heeft hij getest. “Ik ga regelmatig naar beurzen waar je wijnen kunt proeven. De mooie jongens onthou ik en verkoop ik in de winkel.” En nee, die zijn echt niet allemaal hartstikke duur. “Ik heb nu bijvoorbeeld een Cabernet Sauvignon staan voor €5,50 en dat is echt een topwijn. Vooral als je nog niet zo’n kenner bent, zal ik je die zeker aanraden.”

wine-and-more-by-arjanVan student tot kookclub

Het leukste aan Wine & More? “Dat zijn de klanten! De ene keer staat er een student voor je neus, het volgende moment help je een ambtenaar die ‘gewoon een lekker wijntje wil’.” De leukste uitdaging vind Arjan om een wijn uit te kiezen bij een gerecht. “Hoe specialer het recept, hoe leuker ik het vind. Ik help verschillende kookclubs in Delft met het uitzoeken van een wijn bij een gerecht. Als ik dan een week later terug hoor dat het echt een topcombinatie was, word ik echt heel gelukkig.”

Bekijk ook:

2 x lekkere en betaalbare wijn

Chenin blanc Western Cape Rijp, tropisch fruit, gevolgd door aroma´s van appel en ananas. De wijn h...

Gratis glas bij Zuidam Rogge Jenever

De Zuidam Rogge Jenever 1 jaar is gemaakt volgens een eeuwenoud recept. De jenever wordt bereid met ...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Wine & More by Arjan. Meer over Wine & More by Arjan ontdekken?

Wine & More by Arjan slijterijen

Vandaag gesloten

Choorstraat 38, Delft

Bekijk meer:slijterijen

adv.