Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x bijzondere familiebedrijven in Delft

Door Ilse Zoutewelle 7 december 2018

Heel wat Delftse zaken worden gerund door één familie. Sommige bedrijven zijn al tientallen jaren in handen van dezelfde mensen, anderen zijn net gestart. Omdat we dat zo bijzonder vinden, zetten we een aantal van hen in het zonnetje.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Jans

De overgrootvader van Sasja en Nick zat al met bakkerij Roodenrijs op de Brabantse Turfmarkt. Toen namen opa en later vader het over. Nick: “Toen was er even 14 jaar niets en toen waren mijn zus en ik zo gek om hier weer iets te beginnen. We wilden het niet weer Roodenrijs noemen, want we zijn geen banketbakkerij. Jans Delft is een ander concept.”


Meer over Jans Delft ontdekken?

Jans Delft

Gesloten10:00 - 17:30

Brabantse Turfmarkt 87, Delft

Firma van Buiten

Firma van Buiten
Foto: Monique Rodenburg

De zussen Anne en Femke Kleijweg zijn bekende gezichten in Delft. Als dochters van de ondernemers achter het Stads-Koffyhuis, belandden zij samen in het avontuur dat Firma van Buiten heet. Als catering- en horecaproductiebedrijf helpen zij mensen met arbeidsintegratie. En dan is er ook nog het Buurtkippenhok!


Meer over Firma van Buiten ontdekken?

Firma van Buiten traiteurs

Vandaag gesloten

Jacoba van Beierenlaan 81/83, Delft

Bekijk meer:traiteurs

Bloemen en meer

bloemen en meer delft
Ramon de Roos

Waarschijnlijk weet je niet beter of de eigenaar van Bloemen en meer heet Koos de Roos. Daar klopt niks van, want hij heet gewoon Ramon de Roos. “Al zet ik op de muur dat ik Pietje Puk heet, ik blijf Koos de Roos”, lacht Ramon. Hoe dat kan? Zijn vader én opa heetten Koos. Zijn opa begon in 1930 al met bloemen verkopen op de markt. Vooral de winkel onder het treinviaduct was erg bekend. We spraken met Koos.. uhm.. Ramon in dit leuke interview.

Ramon van Bloemen en meer: ‘Al zet ik op de muur dat ik Pietje Puk heet, ik blijf Koos de Roos’

De Salamander

de salamander delft

We weten niet beter of drogisterij de Salamander is te vinden op de Markt. De familie van Robert Vlugt runt de zaak al sinds 1900. Daarvoor werd het door verschillende families gerund. Robert kwam eigenlijk per toeval in de winkel te werken: “Toen ik afstudeerde in 1980 waren de banen schaars: je solliciteerde met 200 man op een zwangerschapsverlof. Toen mijn oma vervolgens overleed, verhuisde ik van mijn studentenkamertje naar het huis boven de apotheek. Daarna heb ik de zaak eigenlijk als vanzelf overgenomen.”  Meer over de misschien wel oudste zaak in Delft lees je in dit artikel. 

Robert van de Salamander: ‘Generaties zijn opgegroeid in onze zaak’

Bakkerij Holtkamp

bakkerij holtkamp
Jeroen en Joanne in de bakkerij

Al 162 jaar (!) voorziet de familie Holtkamp Midden-Delfland en regio van brood en banket. Jeroen is intussen de vijfde generatie die zorgt voor het reilen en zeilen in de bakkerij, maar hij is lang niet de enige bakker in zijn familie. Zijn vrouw Joanne vertelt: “Op verjaardagen kunnen ze uren bakkeleien over een gram zout meer of minder.” In dit interview lees je meer over de bakkersfamilie. 

Bakkerij Holtkamp is al 162 jaar oud: ‘We blijven een echt familiebedrijf’

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.