Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mitchell (31) van De Verbeelding: ‘Ik had nooit gedacht dat de zaak van mij zou worden’

Door Danique Beijer 13 maart 2020

De Verbeelding staat voornamelijk bekend om de gemoedelijke sfeer en de driegangenmenu’s voor een vaste prijs. Maar wisten jullie dat de zaak sinds een jaar een nieuwe eigenaar heeft? Wij spraken Mitchell, de nieuwe eigenaar van De Verbeelding over hoe de overname is verlopen en hoe hij het afgelopen jaar heeft ervaren.

Mitchell werkt al sinds zijn veertiende in de horeca. Ondanks zijn liefde voor de horeca heeft hij toch de opleiding Commerciële Economie gevolgd aan de Hogeschool Rotterdam. “Tijdens mijn studie ben ik bij De Verbeelding aan de slag gegaan. Dat is nu ongeveer zeven jaar geleden. Langzaamaan kreeg ik ook nieuwe taken in het bedrijf. De vorige eigenaar en ik hadden het vaak over de toekomst van het eetcafé, maar altijd heel vrijblijvend. Ik had nooit gedacht dat De Verbeelding van mij zou worden.”

De VerbeeldingOvername van het eetcafé

Mitchell vertelt verder: “In de zomer van 2017 waren we buiten aan het werk op de terrasboot. Aan het eind van de avond kwam de oude eigenaar naar mij toe met de vraag of ik de zaak voor hem zou willen runnen. Ik besloot eerlijk te zijn: ik wilde de zaak niet voor hem runnen, maar wel graag overnemen. Uiteindelijk hebben we daar lang gesprekken over gevoerd. Met succes, want in 2019 heb ik De Verbeelding overgenomen.”

Veranderingen

Er hebben een aantal kleine veranderingen in de zaak plaatsgevonden. “Maar niet veel hoor. Ik ben aan het kijken naar de akoestiek en is er een nieuwe bar gebouwd.” Grote veranderingen komen er niet. “De Verbeelding zal gewoon De Verbeelding blijven. Ik sta nog steeds honderd procent achter wat we doen. We kijken wel naar wat er hot is, maar spelen niet op alles in. Het moet bij de zaak passen. Zo kun je bij De Verbeelding wel glutenvrij eten, maar zal het waarschijnlijk nooit shared dining worden.” De overname is niet groots gevierd. Mitchell legt uit: “Juist omdat er zo weinig veranderd is, hebben we de wisseling van eigenaar niet groots aangekondigd. Het blijft hetzelfde: de gezelligheid van een café en de kwaliteit van een restaurant.”

De VerbeeldingHet eerste jaar

Op de vraag hoe Mitchell het eerste jaar heeft beleeft, antwoordt hij: “De tijd is zo snel gegaan. Ik kan niet geloven dat het alweer één jaar geleden is. Ik sta zelf vijf á zes dagen in de zaak. De afgelopen tijd heb ik me meer verdiept in de keuken. Ik wilde alles leren, maar nu ga ik de vloer weer op. Daar heb ik ook weer heel veel zin in. Ik vind het contact met de gasten toch het allerleukste.”

Toekomst

Als we vragen naar de toekomst, vertelt Mitchell: “Wat mij betreft blijf ik dit werk nog twintig jaar doen. De eerste paar jaar zal ik me eerst helemaal richten op De Verbeelding.” Op de vraag of er ooit nog een tweede zaak in het verschiet ligt, antwoordt hij: “Voorlopig niet. Als het over een aantal jaar op mijn pad komt, zal ik het misschien niet uit de weg gaan. Maar voor nu wil me eerst volledig richten op De Verbeelding.”


Meer over De Verbeelding ontdekken?

De Verbeelding

Gesloten16:00 - 22:00

Verwersdijk 128, Delft

adv.