Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wiskids bestaat 20 jaar: ‘We waren één van de eerste kinderopvangen van Delft’

Aangeboden door Wiskids 6 juni 2019

De kinderopvang in Delft zag er in 1999 héél anders uit. Er waren maar een paar plekken waar kinderen werden opgevangen. Tot Kinderopvang Wiskids opende aan de Voorstraat. Inmiddels bestaat de opvang twintig jaar en nog steeds komen kinderen hier graag. Eigenaresse Dinny: “De sfeer is hier heel goed, dat wordt gewaardeerd.”

Toen Dinny het pand aan de Voorstraat had gevonden, moest er op z’n zachtst gezegd nog het één en ander aan gebeuren. “Het was compleet uitgewoond. Ook de tuin was één grote bende. Ik weet nog dat mijn moeder zei: ‘ga je híer iets van maken’? Maar ik kon er doorheen kijken.”

Leuke activiteiten

Heel wat klusuurtjes verder was het pand af. “Het was nog best lastig om kinderen te vinden. We begonnen met één baby en langzamerhand werd het steeds drukker. Nu zitten de groepen bijna altijd vol.” Hoe dat komt? “Ouders vinden het heel fijn dat we leuke activiteiten organiseren, zoals muziekles en yoga. Daarnaast hebben we maar twee groepen, waardoor het contact persoonlijk is. Ook zijn de pedagogisch medewerkers gepassioneerd voor hun vak en zijn erg deskundig: ze zijn allemaal opgeleid en krijgen regelmatig bijscholing. We zoeken trouwens nog een flexibele kracht die het leuk vindt om met kinderen te werken. Als je interesse hebt, kun je contact met mij opnemen!”

Muziekles en meer activiteiten

Deze dingen zorgen ervoor dat sommige ouders zeven (!) jaar over de vloer komen bij Wiskids. “Ze brengen al hun kinderen bij ons.” Ook kinderen die al lang van de kinderopvang af zijn, komen soms nog even buurten. “Op twaalfjarige leeftijd komen kinderen wel eens langs met hun vriendje van vroeger, hoe tof is dat?”

Er is nog ruimte

Ben jij op zoek naar een (andere) kinderopvang? Bij Kinderopvang Wiskids is er nog plaats voor kinderen van nul tot vier jaar. Via de onderstaande oranje button kun je een rondleiding aanvragen.


Meer over Wiskids ontdekken?

Wiskids kinderopvang

Geopend07:30 - 18:30

Voorstraat 58, Delft

Bekijk meer:kinderopvang

adv.