Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het hele jaar door ijs van De Lelie

Door Redactie indebuurt 3 februari 2016

Goed nieuws voor Delft: De Lelie opent een tweede zaak aan de Gasthuislaan en dit filiaal is het hele jaar geopend. De ijssalon is volgens velen de beste in de stad en staat bekend om de lange rij tot ver op het bruggetje aan de Voorstraat.

Eigenaresse Ingrid den Bleker zegt tegen de Delftse Post: “We moeten op de Voorstraat aan het eind van het ijsseizoen altijd veel mensen teleurstellen. Mensen willen ons schepijs het hele jaar eten, maar dat kon tot nu toe niet, omdat we de ruimte niet hadden. Daarom keken we al een tijdje rond voor een tweede pand. De Gasthuislaan is een ideale plek omdat we daar de ‘andere kant’ van de binnenstad kunnen bedienen.”

Mandarijnijs

Ingrid en haar man Sjaak hebben flink gebrainstormd met hun kinderen over de smaken van het ijs. Het worden er tien: het Delftenaartje, Kobus Kuch appeltaartijs, alpaco ijs, de bekende smaken vanille, aardbei, hazelnoot, pistache en malaga, Ingrids favoriet cherry en de nieuwe voorjaarssmaak mandarijn.” De bekende strippenkaart blijft en is het hele jaar geldig.

High-tech

De nieuwe winkel, die in een maand tijd is verbouwd, zit vol technische snufjes. Zoals een high tech kassa. Je gooit je geld in een gleuf en krijgt het wisselgeld automatisch terug. Den Bleker: “We zijn de eerste in Delft. Aan de Voorstraat staan we voortdurend onze handen te desinfecteren. Omdat we nu het geld niet aanraken, hebben we meer tijd voor contact met onze klanten. Zo’n tweede zaak is een enorme investering, maar we zijn ervan overtuigd dat het ons ook hier gaat lukken.”

Beste ijs en chocolade uit de regio

Tot in de wijde omtrek is De Lelie beroemd om zijn ijs en chocolade. “We doen gewoon geen concessies aan kwaliteit”, verklaart Den Bleker het succes. “Geen poeders en potjes, maar de beste grondstoffen. Biologische melk van de Bieslandhoeve en onze speciale melange van Fair Trade chocolade. En natuurlijk vakmanschap!”

Zaterdag 6 februari gaat het tweede filiaal open aan de Gasthuislaan 54.

adv.