Dierenwinkel Het Westen sluit binnenkort zijn deuren

Door Iris Olsthoorn 15 oktober 2018

Slecht nieuws voor dieren- en vogelliefhebbers: Dierenspeciaalzaak Het Westen aan de Buitenwatersloot gaat binnenkort dicht. Op 20 oktober is de laatste dag dat je er terecht kunt voor je brokken, vogelzaad en parkietjes. 

De sluiting wordt met een grote poster op de deur aangegeven. Hans Gielesen vertelt aan het AD waarom: “Mijn bedrijf heeft twee takken: de winkel en de webshop. Via internet verkoop ik vogelvoer. Nu heb ik nog een leeftijd waarop ik makkelijk switch naar online. […] Een moeilijke beslissing, maar liever zo dan dat ik de zaak gedwongen verkoop.”

Van kleins af aan

Héél veel Delftenaren zijn hier wel eens binnen geweest, want de dierenwinkel bestaat inmiddels al 45 jaar. Hans’ ouders zijn het ooit gestart. Het zal voor hem én de klanten wennen zijn, wanneer de winkel sluit. “De meeste klanten kennen me al van kleins af aan”, zegt Hans tegen het AD. “Als klein ventje droeg ik tassen van klanten naar de auto en dat doe ik nog steeds.”

Webshop

De speciaalzaak is vooral bekend om zijn vogeltjes. Die kweken Hans en zijn vader tot op de dag van vandaag zelf. Na het sluiten van zijn winkel gaat Hans hier mee door. Ook in zijn webshop kan je voorlopig nog gewoon terecht.

adv.