Deze hotspots openden in 2018 in Delft

Door Iris Olsthoorn 31 december 2018

Als het om nieuwe tentjes gaat, was 2018 een heel goed jaar voor Delft. Want mán, wat hebben we er veel hotspots bij gekregen. We hebben een lijstje gemaakt van de – volgens ons – allerleukste zaken die dit jaar hier de deuren openden. In willekeurige volgorde:

<< < Pagina 1 / 10 >
⟵ swipe swipe ⟶

Mint Kids Conceptstore

mint kids conceptstore

Sinds deze zomer is Delft een héle fijne zaak voor ouders met (jonge) kinderen rijker.  Aan de Voldersgracht hebben Nina en Tim Mint kids conceptstore geopend. Het is zo’n plek waar je je meteen op je gemak voelt: je kunt er lekker snuffelen tussen de kleertjes en het speelgoed, rustig een kopje koffie doen én je kind kan er naar de kapper. Precies goed dus, want je wilt je kroost niet van hot naar her slepen. We keken vlak na de opening in juni bij ze binnen:

Ouders, deze is voor jullie: Mint kids conceptstore op de Voldersgracht is open!

Tierney’s Irish Pub

tierneys irish pub delft pubquiz delft

We hebben veel in Delft, maar een échte Irish Pub was al heel wat jaartjes niet meer te vinden in Delft. Tot afgelopen maart! Want toen opende Tierney’s zijn deuren in het oude pand van De Kromme in de Kromstraat. Inmiddels zijn er een boel Delftenaren die er naar toe gaan om sportwedstrijden te kijken, pubquizzen te spelen, een guinness te drinken of zo’n overheerlijk Iers stukje vlees te verorberen. We gingen er langs dit voorjaar:

Sláinte! De eerste Irish pub van Delft is geopend

Kruydt

restaurant kruydt delft

Chique uit eten en dan ook nog eens op een bijzondere locatie? Het kan sinds april bij Kruydt op de Paardenmarkt. Dit restaurant zit in het voormalige artillerie depot. Hoewel je er bijzonder goed eten voorgeschoteld krijgt, hoef je niet bang te zijn voor ‘hipperdepip gebeuren’. “We hebben bewust gekozen om het niet te chique in te richten. Dit is een plek waar je relaxt uit eten kunt”, vertelde gastheer Dennis ons eerder.

Restaurant Kruydt aan de Paardenmarkt is open en zo ziet het eruit

Happy Tosti

happy tosti delft

Toen we hoorden dat dit tosti’s-eten-terwijl-je-op-een-schommel-zit-concept naar Delft kwam, waren we zielsgelukkig. En dat bleek terecht, want Happy Tosti is was ons betreft een echte aanwinst voor Delft. In februari opende dit bijzondere concept aan de Voldersgracht:

Yes! Vanaf nu tosti’s eten en schommelen aan de Voldersgracht

JENT

jent delft

Ooit van gezond fastfood gehoord? In Delft bestaat het gewoon sinds dit jaar. In juli opende JENT zijn deuren aan de binnenwatersloot en daar werden een heleboel foodies erg blij van. Op de menukaart van Jent staan namelijk verschillende snelle maaltijden, maar dan in een gezond jasje. En het is nog eens niet duur, ook.

Vanaf nu: gezond fastfood voor minder dan een tientje bij Jent

Restaurant Samen

restaurant samen delft
Foto: Wereldrestaurant Samen

Met Wereldrestaurant Samen zijn we een megagrote eetgelegenheid rijker. En als we zeggen megagroot, dan bedoelen we dat ook: het restaurant is maar liefst 1600 m2. Je kunt hier met 700 (!) mensen tegelijkertijd eten. Dat roept misschien ongezellige gedachtes op, maar geloof ons: het valt reuze mee. We keken er na de opening in oktober binnen:

Het megagrote all you can eat restaurant aan de A13 is geopend en zo ziet het eruit

CASA

casa delft

Goed, diep in ons hart missen we Xenos nog steeds. Maar, toegegeven: we hebben er een prima winkel voor terug gekregen. CASA opende afgelopen augustus op het Bastiaansplein:

CASA in Delft is open! Zo ziet het er van binnen uit

Jumpsquare

jump square rijswijk

Salto-helden en springkikkers kunnen sinds februari hun hart ophalen bij Jumpsquare. Dat is een gigantisch trampolinepark op de Lange Kleiweg in Rijswijk. Ideaal voor Delftenaren: op de fiets ben je er binnen een kwartiertje. Wij namen er een kijkje toen dit fantastische plekje open ging:

Er is een megagroot trampolinepark geopend en wij namen er een kijkje

OPEN

Het gebouw is natuurlijk niet zo nieuw voor ons Delftenaren, maar de boel is wel vernieuwd en een stuk groter dan voorheen! Wij waren dan ook blij verrast met de inrichting en nieuwe snufjes van OPEN op het Vesteplein. Sinds eind augustus wonen DOK en VAK daar samen en dat ziet er superleuk uit! Ook het nieuwe restaurant op de begane grond is een fijne toevoeging:

Bibliotheek en heel veel meer: OPEN is open en wij namen er een kijkje

Indonesisch, mediterraans of halal: vanaf nu eet je elke avond anders (en goedkoop!) bij OPEN

Pavarotti

En last but not least opende Pavarotti een paar weken geleden in het oude stationsgebouw. Het is een supermooi restaurant geworden met een flinke bar, véél zitplaatsen en een heerlijk terras. Je kunt er terecht voor verse pizza of pasta, lunch of borrel. Voor wie het nog niet heeft bezocht: wij keken binnen.

Pavarotti in het oude station is open en zo ziet het eruit

Het oude station van Delft heeft een metamorfose ondergaan. Van vervallen, oud pand met afbladderend...
<< < Pagina 1 / 10 >
⟵ swipe swipe ⟶
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.