Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Verzamelaars jagen op Blond Amsterdam bij Spyck

Door Jantine van den Hoven 16 september 2016

Benieuwd waar je nu in Delft aan Blond Amsterdam of – misschien nog wel belangrijker – aan Delfts Blond kunt komen? Bij Spyck aan de Oude Langendijk staat een hele collectie uitgestald. ‘De Koopman’ van deze week Dini van Vliet vertelt er over.

Dini van Vliet: “Blond Amsterdam is begonnen met het beschilderen van theepotten, dat werd een servieslijn en het is steeds groter geworden. Inmiddels zijn er meerdere lijnen servies maar zijn er ook veel andere producten te krijgen met de illustraties van Blond Amsterdam. Bij Spyck concentreren we ons op het servies.”

“Toen de V&D dicht ging, hebben we de serviesstukken van Blond Amsterdam in huis gehaald. Anders was er in Delft geen plek meer waar je het zou kunnen kopen. En het is een goede zet geweest, want er komen regelmatig mensen voor binnen. Er zijn ook echte verzamelaars, die komen dan vragen: ‘Heb je dat ene potje uit dat en dat jaar?’.

“Bij ons in de winkel vind je vooral de nieuwe collectie. Ik vind hem persoonlijk wat druk maar hij doet het erg goed bij het jonge publiek. Zelf vind ik Delfts Blond leuker. Maar ik ben ook al een oma hè, dus dat past wat meer bij mij. Ook de toeristen vallen vooral voor Delfts Blond. Het is een leuk aandenken aan Delft en toch modern. Binnenkort krijgen we ook de Rood Blond binnen. Dat is gebaseerd op het roodbonte boerenservies.”


Meer over Spyck Delft ontdekken?

Spyck Delft Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Oude Langedijk 22, Delft

Bekijk meer:Permanent gesloten

Meer over

De Koopman

adv.