Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Uniek: Delftse maakt leren halsbanden met de hand

Door Ilse Zoutewelle 28 september 2016

Elke week laten we een ‘koopman’ aan het woord die iets vertelt over zijn favoriete product. Deze week vertelt de Delftse Inge van de Wetering van Cows & Crafts over haar zelfgemaakte leren halsbanden voor honden.

“Ik was al tijden op zoek naar een leuke, stevige leren halsband voor mijn hond. Nergens vond ik er een: overal zijn ze van stof en van de kleur werd ik ook niet blij. Dus besloot ik er zelf eentje te maken van leer. Dat was voor mij niet ingewikkeld: voor het bedrijf Cows & Crafts dat ik heb met een vriendin maakte ik al armbanden, riemen en horlogebandjes van leer. Dat doen we helemaal zelf, met de hand.”

cows-and-crafts-hondenhalsband-delft“Het werkt als volgt: Ik koop een koeienvel van plantaardig gelooid leer. Daar snijd ik stroken van en vervolgens maak ik daar groeven en patronen in. Daarna kleur ik ze met de hand in met speciale verf die niet afgeeft op de vacht van de hond. Vervolgens sla ik er zelf spijkers en een sluitstukje in. De hondenhalsbandjes krijgen natuurlijk vrolijke patroontjes, zoals bloemetjes en felle kleuren als roze en geel. Ik word heel erg blij van het resultaat en mijn hondje Bres ook, haha! De halsbanden zijn nu alleen nog te koop in onze webshop. Hopelijk liggen ze over een tijdje ook bij de Delftse dierenwinkels.”

Een kleine hondenhalsband kost 34,50 euro en is te koop in de webshop van Cows & Crafts.

Meer over

De Koopman

adv.