Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Stadsbrouwerij De Koperen Kat tipt hét zomerse biertje

Door Anne-Meike van den Berg 24 augustus 2016

Wat hét zomerse biertje van dit moment is? Bij de Delftse stadsbrouwerij De Koperen Kat weten ze het wel. Hun bier De Parel van Delft is super fris en dorstlessend. Brouwer Boyd Keijzer schenkt er speciaal voor indebuurt eentje in.

“De Parel van Delft hebben wij gebrouwen ter ere van het Jaar van Vermeer. Vandaar ook de naam: de parel verwijst naar Vermeers beroemde schilderij het ‘Meisje met de parel’. De Parel van Delft is een saison, een Belgisch biertype dat zich kenmerkt door de droogheid. Dat komt door de gist, een speciaal soort dat naast de droogheid zorgt voor een kruidige smaak. Het is de droge witte wijn onder de bieren.”

“Vroeger werd dit bier in de winter gebrouwen door boeren in Wallonië. Het was bedoelt voor de seizoenarbeiders die in de zomer kwamen werken. Het moest dus een echte dorstlesser zijn en zeker niet te zwaar. Daarom is dit frisse bier met een alcoholpercentage van 4,5 procent ook perfect voor op het terras.”

“We hebben De Parel van Delft gebrouwen op aanvraag van een aantal horecazaken in Delft. Het was de bedoeling dat we één batch van 1000 liter zouden maken. Maar inmiddels heb ik al zo’n 7000 liter gebrouwen. Het biertje valt dus goed in de smaak.”

De Parel van Delft is o.a. verkrijgbaar bij BarBaar, Biercafé De Klomp, het Postkantoor en Gall & Gall. Kijk hier voor de hele lijst met verkoopadressen.


Meer over Stadsbrouwerij de Koperen Kat ontdekken?

Stadsbrouwerij de Koperen Kat cafés

Vandaag gesloten

Schieweg 15M, Delft

Bekijk meer:cafés

adv.