Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuw: jenever uit onze stad in fles van ‘Delfts zwart’

Door Ilse Zoutewelle 15 juni 2016

We kunnen weer iets toevoegen aan het lijstje van echt Delftse producten, want sinds afgelopen vrijdag hebben we een Delftse jenever! Heleen Huis van Bierhuis de Klomp was de allereerste die de jenever verkocht en vertelt daarom deze week in de Koopman wat ‘m zo bijzonder maakt.

“Ik had de Delfts zwart jenever vrijdag al direct hier staan. Dit komt eigenlijk omdat ik Martin Kampinga en Stephan Jacobs, de mannen die die de jenever hebben ontwikkeld, heb aangestoken met mijn liefde voor jenever. Ze kwamen hier regelmatig wat drinken, en ik heb een van de mannen jenever laten proeven. Dat vond hij zo leuk, dat hij zich erin is gaan verdiepen. Na een tijdje heeft hij samen met zijn compagnon doorgepakt en hebben ze de Delfts zwart jenever ontwikkeld. Dus ik ben de bron van alle kwaad, haha.”

“Deze jenever wordt gemaakt in De Gekroonde Brandersketel in Schiedam. Dit is een van de weinige plekken in Nederland nog zelf moutwijn (de basis voor jenever) wordt gemaakt. Aan deze moutwijn hebben ze jeneverbessen en een aantal geheime ingrediënten toegevoegd, waardoor het een echte Delftse drank is geworden. De smaak zit tussen zoet en krachtig in, en dat maakt hem uniek. Afgelopen weekend is de jenever gelanceerd op het jeneverfestival en daar kregen ze ook hele goede reacties van de critici. Dus dat zegt wel wat.”

“De buitenkant vind ik helemaal bijzonder. Want wist je dat er in de 17e eeuw naast Delfts blauw ook Delfts zwart was? Daar is deze kruik op geïnspireerd. En in de doos zit de toren van de Oude Kerk verwerkt, super mooi toch? Wij verkopen de jenever gewoon in glazen, maar we verkopen ook de fles zelf. Kan je ‘m eerst proeven en daarna meenemen!”

Een fles Delfts zwart jenever kost 29,95 euro, een glas 5,50 euro.


Meer over Bierhuis De Klomp Delft ontdekken?

Bierhuis De Klomp Delft cafés

Gesloten16:00 - 01:00

Binnenwatersloot 5, Delft

Bekijk meer:cafés

Meer over

De Koopman

adv.