Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Maarten van Poppedijn: “Het gaat mij om wat een kind leert van een spel”

Door Ilse Zoutewelle 16 november 2016

Dat Avonturenland dinsdag de onderscheiding voor ‘spel van het jaar 2016’ heeft gekregen, is volgens Maarten Heikens van speelgoedwinkel Poppedijn niet meer dan logisch. “Het is echt een gezinsspel en kinderen leren er nog iets van ook.”

Avonturenland is ontwikkeld door de makers van Kolonisten van Catan voor het spelletjesmerk Haba. Dit is mijn favoriete spellenmerk: het is grappig vormgegeven en kinderen leren sociale vaardigheden. Zo leren ze bij Avonturenland hun eigen tactiek bedenken en hoe ze informatie voor zich moeten houden. Laat je je in de kaart kijken, dan verlies je geheid. Zo werken kinderen aan hun weerbaarheid. De dingen die je leert met een spel probeer ik ook altijd over te brengen aan ouders. Hoe een spel exact werkt moet je mij ook niet vragen, maar de essentie weet ik wel.”

Eigen tactiek

“Wat Avonturenland tot een perfect cadeau voor Sinterklaas maakt, is dat het leuk is voor het hele gezin. Het spel heeft diepere lagen en je moet echt een eigen tactiek ontwikkelen. Hierdoor is het leuk voor kinderen van 10 jaar, maar ook als je 32 bent.”

Avonturenland kost 39,95 euro en is te koop bij Poppedijn.


Meer over Poppedijn Delft ontdekken?

Poppedijn Delft speelgoedwinkels

Gesloten09:00 - 17:00

Buitenwatersloot 35, Delft

Bekijk meer:speelgoedwinkels

Meer over

De Koopman

adv.