Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

‘Speciale sigaar voor bij de barbecue’

Door Ilse Zoutewelle 6 april 2016

Iedere week vertelt een Delftse ‘koopman’ over zijn mooiste product. Deze week prijst ondernemer Xavier van Lijden van Wilmer sigaren de bijzondere sigaren aan van Drew Estate uit Kentucky, Verenigde Staten.

“Bij Wilmer’s sigarenmagazijn zijn we altijd op zoek naar de meest unieke sigaren en de sigaren van Drew Estate vallen in die categorie. Ze worden gemaakt op de tabakskwekerij Drew Estate in Kentucky. Wij zijn een van de enige winkels in Nederland die deze sigaren verkopen. Waar normale sigaren gemaakt zijn van losse tabaksbladeren die worden gerookt, worden deze sigaren gemaakt van tabak die doormiddel van vuur wordt gedroogd tot de bladeren helemaal bruin zijn. Daarna wordt er zaagsel op het vuur gegooid, waardoor er rook ontwikkelt die door de bladeren trekt. Uiteindelijk worden die gerookte bladeren gerold tot de sigaren die wij hier hebben liggen.”

“dat is waar het roken van sigaren om draait: de smaak van de sigaar proeven en ervan genieten.”

“De smaak van deze sigaar is echt uniek. Je kunt het vergelijken met het smaakverschil tussen een stuk vlees dat je op de barbecue hebt gelegd en vlees dat in de pan is gebakken. Het vlees van de barbecue heeft veel meer smaak en is een stuk kruidiger. Dat is bij deze sigaar ook zo.”

“Dit is echt een sigaar om te roken als het mooi weer is, je net lekker op het terras zit of hebt gebarbecued. Pak er een lekker drankje bij en je kunt gaan genieten! Want dat is waar het roken van sigaren om draait: de smaak van de sigaar proeven en ervan genieten.”

De sigaren van Drew Estate zijn verkrijgbaar in twee soorten: de grote Fat Molly sigaar (9 euro), en de wat kleinere Chucky (6,50 euro).

[gids id=3715]

Ben jij ondernemer in Delft en wil je ook een keer een podium voor een van je topproducten? Mail naar: [email protected]

Meer over

De Koopman

adv.