Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kaartenmakers komen van heinde en verre naar Delft

Door Ilse Zoutewelle 25 mei 2016

Je kent ‘m wel: die marktkoopman die op zaterdag met gedoe zijn waren aanprijst. Indebuurt geeft elke week een Delftse ondernemer ruimte om te vertellen over zijn mooiste product, maar dan zonder de herrie. Lees hier waarom Miranda en Ben van der Struijs van Hobby Voordelig zo trots zijn op hun collectie stansmallen.

stansmal
Een stansmal en een kaart beplakt met stansen.

“Wij hebben zo’n 800 stansmallen in de winkel: een van de grootste collecties uit de regio. Kaartenmakers komen dan ook van heinde en verre naar onze winkel om de mallen te halen. Met zo’n stansmal kan je in een stansmachine afdrukken maken van papier. Vervolgens kan je die labels, hartjes of letters weer op je kaart plakken. Maar natuurlijk gebruik je niet een malletje om heel je kaart mee te beplakken: per kaart worden er heel veel verschillende afdrukken gebruikt. Je krijgt er een hele luxe kaart van.”

“Het leuke aan het werken met stansen is dat het een betere versie is van de 3D-kaart. Daar plakte je allemaal plaatjes op elkaar, hier werk je met platter papier dat je op elkaar plakt. Dat vinden we veel mooier, en daarom zijn we begonnen met het verkopen van de mallen. Onze klanten waren daar ook wel over te spreken: de meeste hielden zich al een tijdje bezig met het maken van kaarten en vinden het leuk om nog mooiere kaarten te kunnen maken dan ze al doen. Dus kopen ze zo’n machine (à 99 euro) en gaan ze driftig op zoek naar leuke mallen. En die vinden ze dan weer bij ons.”

Een stansmal kost 4 euro, de machine is 99 euro.


Meer over Hobby Voordelig ontdekken?

Hobby Voordelig hobbywinkels

Gesloten09:30 - 17:30

Troelstralaan 41, Delft

Bekijk meer:hobbywinkels

Meer over

De Koopman

adv.