Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Elize’s missie is te laten zien dat iedereen een hoed staat

Door Ilse Zoutewelle 20 juli 2016

Herkenbaar? Je staat in een winkel waar hoeden verkocht worden en je doet er een aantal op. Na een hoed gepast te hebben besluit je toch: dit is niks voor mij. Doe je dit in de winkel van Elize Zwerver (Elize Kledingvondsten), dan heb je een grote kans dat ze je net zo lang hoeden laat passen tot je denkt: hè, ik heb toch een hoedenhoofd.

“Ik heb ontzettend veel hoeden in mijn vintage kledingwinkel. Vooral de hoed die ik op de foto op heb vind ik mooi: hij is zomers en chique. Als ik deze op heb verandert mijn uitstraling meteen, doordat hij zo chique is zie ik er gelijk anders uit. Daarom vind ik het ook zo leuk om mijn klanten hoeden op te zetten. Want vaak komen ze binnen en vinden ze de hoeden mooi, maar hoor ik ze zeggen ‘tja, ik heb geen hoedenhoofd’. Dan zet ik ze er meestal een aantal op en komen ze erachter dat een hoed of pet hen prima staat. Dan is mijn dag al geslaagd hoor, ook al verkoop ik de hoed niet. Zelf draag ik in de winkel meestal geen grote hoed (deze zou ik bijvoorbeeld nooit aan doen). Het creëert toch een bepaalde afstand. Maar een petje kan juist wel weer grappig zijn.”

Guldens

“Ik haal de hoeden bij een soort hoedengroothandel. Die kopen ze overal in Nederland op, soms uit oude opslagruimtes van winkels die failliet zijn. Zo kan het dat er nog een prijs in guldens in staan of een kaartje van een bedrijf uit Groningen dat allang niet meer bestaat.”

Red Hat Society

“Het leukste vind ik het als de dames van de Red Hat Society langs komen. Dat is een club van oudere vrouwen die eens in de zoveel tijd een uitje hebben. Tijdens dat uitje dragen ze allemaal een rode hoed, behalve degene die jarig is: die draagt een paarse. Een aantal leden van de club komt regelmatig bij mij winkelen voor een nieuwe rode hoed. Als ze binnen zijn is het een grote gezellige boel, haha.”

Een hoed van Elize Kledingvondsten kost 10 euro.


Meer over Elize Kledingvondsten ontdekken?

Elize Kledingvondsten Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Vrouw Juttenland 43, Delft

Bekijk meer:Permanent gesloten

Meer over

De Koopman

adv.