Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hans is trots op zijn zelf ontworpen Delftse borrelglaasjes

Door Ilse Zoutewelle 9 november 2016

De meeste souvenirwinkeltjes in Delft zijn al gesloten in afwachting van nieuwe hordes toeristen, maar bij de Delft Souvenir Shop van Hans R. de Vries staan de klompjes nog in volle glorie. Hij vertelt vol trots zijn eigen ontwerp: de Delftse borrelglaasjes.

“Iedereen klaagde dat het dit jaar zo’n slecht jaar was voor de souvenirs, maar ik heb een uitstekend seizoen gehad. Vooral de Delftse borrelglaasjes  liepen goed: ik ben de enige in Delft die deze verkoopt. Vooral jongeren zoeken alle souvenirwinkeltjes in Delft af op zoek naar deze glaasjes.”

Eigen ontwerp

“Ik ben er extra trots op dat de glaasjes zo goed lopen omdat ik ze zelf heb bedacht en ontworpen. Sinds april heb ik de zaak overgenomen van mijn toenmalige baas. Hij wilde nooit aan de borrelglaasjes met een Delft sticker erop. Maar ik heb al 6 jaar ‘nee’ moeten verkopen aan de mensen die er om vroegen. Het eerste wat ik dus deed was een ontwerpje maken voor deze glaasjes. Inmiddels heb ik al een versie met het stadhuis en de toren van de Nieuwe Kerk en heb ik ze een derde keer bijbesteld. Dus ik ben trots!”

Een Delft borrelglaasje kost 3,50 euro.


Meer over Delft Souvenir Shop ontdekken?

Delft Souvenir Shop speciaalzaken

Gesloten11:00 - 18:00

Markt 23, Delft

Bekijk meer:speciaalzaken

Meer over

De Koopman

adv.