Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

‘Gewoon goede kaas van Van Veen’

Door Redactie indebuurt 30 maart 2016

In deze rubriek vertelt een Delftse ‘koopman’ over zijn of haar beste of meest speciale product. Deze keer Ineke Verkade van Boerderijzuivel&meer over de kaas van Van Veen.

“Toen we bekeken of we naar Noorwegen wilden emigreren, liep mijn man stage bij kaasboerderij Van Veen. Zo kregen we goed contact met Sjaak en Karin van Veen. Het verhuizen ging niet door maar we kregen wel te maken met de kaas uit het Groene Hart. Toen we hier eens koffie zaten te drinken – toen was het pand nog van Boulangerie Michel – dachten we: dit zou een leuk kaaswinkeltje zijn! En nu zitten we hier bijna een jaar. Je kunt dus wel zeggen dat het met de kaas van Van Veen allemaal is begonnen voor ons.”

“Van Veen is de enige koninklijke kaasboerderij van Nederland. Ze zitten in de Weipoort in Zoeterwoude, een prachtig gebied waar veel kaas wordt gemaakt. Wij hebben de jonge kaas en de jong belegen kaas van Van Veen. Niet omdat de andere kazen niet lekker zijn, in tegendeel. We willen kazen aanbieden van meerdere producenten, die komen wel allemaal uit Nederland.”

“Met Van Veen hebben we een speciale band. Eens in de zoveel tijd mogen onze klanten een kijkje nemen in de kaasboerderij, dan wordt het bedrijf opengesteld. Wij kopen alle kazen zelf in, we willen het verhaal er bij kunnen vertellen. Er zit echt niemand tussen. En deze kaas is gewoon goede kaas, zo simpel is het.”

adv.