Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Eigenaar van snoepwinkel eet liever bonbons

Door Ilse Zoutewelle 13 juli 2016

“Ik ben eigenlijk helemaal niet zo’n zoetekauw, doe mij maar een boterham met kaas”, vertelt Job, eigenaar van The Candyshop in Delft. En dat terwijl de snoepwinkel een hemel is voor liefhebbers van zoetigheid: overal waar je om je heen kijkt, zie je vrolijk gekleurde snoepjes en andere zoetigheid. 

Job: “Maar als ik echt moet kiezen, ga ik voor de Belgische bonbons. Die zijn afkomstig van een chocolaterie in Roosendaal die ze met de hand maakt. Ze gebruiken heel veel cacao in de chocolade, dat proef je. Het is heel anders dan de chocolade van de grote merken: die gebruiken vooral melk met veel minder cacao. Ik neem daarom ook veel sneller een bonbonnetje dan dat ik een reep open maak.”

“Ik ben trouwens niet de enige die de bonbons weet te waarderen: ook de klanten komen graag langs voor een doosje. Op maandag leggen we de hele vitrine vol met bonbons. Dit is in totaal zo’n 100 kilo. Aan het eind van de week zijn we steevast uitverkocht. Dat komt denk ik omdat ze niet zo duur zijn: voor 6,50 euro heb je een doos van 500 gram. Dat is goedkoper dan een bos bloemen en meestal doe je er nog langer mee ook.”

Een doosje bonbons van 500 gram kost 6,50 euro.


Meer over The Candyshop Delft ontdekken?

The Candyshop Delft speciaalzaken

Geopend09:00 - 17:30

Troelstralaan 37, Delft

Bekijk meer:speciaalzaken

Meer over

De Koopman

adv.