Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Favoriet van Tess: behang met oud stukje Delft

Door Ilse Zoutewelle 11 mei 2016

Iedereen kent de marktkoopman die met luide stem op zaterdag zijn waren aanprijst. Indebuurt geeft elke week een Delftse ondernemer de ruimte om zijn mooiste, leukste of beste product aan te prijzen. Lees vanuit je luie stoel en zonder risico op gehoorbeschadiging het verhaal van Tess Zuiderwijk van meubelzaak Seven Days. 

“Ik vind de groene leren bank in onze zaak echt super mooi. Hij is heel puur door de kleur en het leer. Groen is een kleur die je steeds meer gaat zien in interieur, dus hou die in de gaten! Wat ik leuk vind is dat deze bank past in verschillende interieurstijlen; je kunt ‘m in een heel industrialistische kamer zetten, maar hij past juist ook goed in een wat klassiekere ruimte. Bij een leren bank verwachten mensen vaak een koude bank. Maar dat is bij deze bank absoluut niet het geval; deze leersoort is juist heel zacht en voelt warm.”

“Verder vind ik dit een leuke bank omdat hij niet zo lang is: ik ben zelf ook vrij kort dus dan is een diepe bank niet zo handig. Daarnaast zit hij gewoon heel erg lekker en is de prijs-kwaliteitverhouding goed, vooral omdat hij van leer is. Wat wij merkten is dat veel mensen voor de bank vallen zoals hij hier staat; in het groen en met zacht leer, terwijl hij nog in heel veel verschillende kleuren en leersoorten te bestellen is. Dat komt denk ik door de manier waarop hij hier staat, met de rauwe muur maar wel gezellige lampjes.”

“Dit is een stukje historisch Delft”

“Die muur is overigens weer een verhaal apart. Lang voor wij hier zaten zat in dit pand de bakkerij van Bakker Bierhuizen. Op de plaats waar de bank nu staat stonden vroeger de ovens; vandaar dat de muur is zwartgeblakerd. Daarnaast, bij de witte tegels, stond de gistkast. Daar rees het brood. We vonden ‘m zo mooi, dat we besloten er behang van te laten maken. En zo gezegd zo gedaan: alle meubels gingen aan de kant, goed licht erop en fotograferen maar. Nu kan je sinds een paar weken dit stukje historisch Delft kopen bij ons en op je eigen muur plakken. Hoe leuk is dat?”

De groene bank kost 2169 euro, voor het behang betaal je 149 euro voor een stuk van 278 x 280 cm of 99 euro voor het stuk van 186 x 280 cm.


Meer over Seven Days Delft ontdekken?

Seven Days Delft woonwinkels

Gesloten10:00 - 17:00

Oude Langendijk 7a, Delft

Bekijk meer:woonwinkels

Meer over

De Koopman

adv.