Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Elise stopt de Delftse grachten in een porseleinen oorbel

Door Iris Olsthoorn 21 december 2016

Elise Zoetmulder is een ontwerpster van Delftse komaf en dat zie je terug in haar werk. Haar handgemaakte porseleinen oorbellen zijn geïnspireerd op de Delftse grachten, die zij vroeger vanuit de ramen van het ouderlijk huis zag liggen.

“Tijdens mijn studie in Engeland kwam ik er achter hoe erg keramiek eigenlijk in mijn leven verweven is. Als Delftenaar kom je overal Delfts Blauw tegen. Zonder dat je het door hebt bepaald dat een groot deel van je beeldvorming over kunst. Ook vind ik blauw een hele interessante kleur, een kleur met veel geschiedenis. Als onderdeel van een groter onderzoek naar keramiek kwam ik toen op het idee om de porseleinen oorbellen te maken.”

porseleinen-oorbellen
Links liggen de nog onbeschilderde druppels

“De oorbellen zijn gemaakt van porselein en zilver. Ik vind het gaaf om met pure producten te werken. Ik maak eerst met porselein-klei druppels op een gipsplaat. Die druppels gaan dan in de oven, zodat ze hard worden. Daarna beschilder ik al die kleine druppeltjes met de hand met cobalt oxide (een soort chemische verf) en glans. Vervolgens gaan ze nog een keer in de oven. Het bijzondere aan de oorbellen is dat ze allemaal een unieke beschildering hebben, en dat ze half mat, half glanzend zijn.”

“Achterop het kaartje van de oorbellen staat uitgelegd waar de inspiratie vandaan komt: vroeger keek ik altijd naar de grachten die reflecteerden op de muren en het plafond. De combinatie mat en glanzend op de oorbellen geeft ook die reflectie weer.”

De oorbellen kosten €29 per setje en zijn verkrijgbaar bij Offline is the new black. Meer werk van Elise is te zien op haar website. 


Meer over Offline is the new black ontdekken?

Offline is the new black speciaalzaken

Geopend10:00 - 18:00

Oude Delft 149, Delft

Bekijk meer:speciaalzaken

adv.