Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Eerlijk wasmiddel van Seepje, dat vindt Linda een mooi product

Door Ilse Zoutewelle 1 juni 2016

Je kent ‘m wel: die marktkoopman die op zaterdag met veel kabaal zijn waren aanprijst. Indebuurt geeft elke week een Delftse ondernemer ruimte om zijn meest bijzondere product aan te prijzen, maar dan zonder bijbehorende herrie. Lees hier waarom Linda Morien van Dio Natuurdrogist fan is van het wasmiddel van Seepje.

“Het mooiste product uit mijn winkel vind ik het wasmiddel van Seepje. Dit is namelijk niet zomaar een wasmiddel, maar het zijn schilletjes van de vrucht van de Nepalese Sapindusmkukorossi-vrucht. Als je die in een zakje bij je was doet komt er een soort zeepachtige stof vrij die je was weer schoonmaakt. Het werd altijd al gebruikt door de Nepalese bevolking om mee te wassen en is door 2 Nederlandse studenten opgepikt en geïntroduceerd in Nederland.”

“Het mooiste vind ik dat de schillenboeren een eerlijke prijs krijgen”

“Het mooiste vind ik nog dat de schillenboeren een eerlijke prijs krijgen en de bomen niet worden gekapt omdat ze een beter doel hebben dan brandhout. Vervolgens worden de schillen ingepakt door mensen met een verstandelijke beperking. Mooi toch?”

“Qua geur zijn de schilletjes zelf vrij neutraal. Maar als je het lekkere luchtje van wasmiddel mist, dan zijn er ook versies van Seepje waar een flesje etherische olie in zit. Die kan je toevoegen in het vakje voor de wasverzachter bij de wasmachine. En over wasverzachter gesproken: die heb je niet meer nodig als je dit wasmiddel gebruikt.”

Een zakje ‘wasmiddel’ van Seepje kost 9,95 euro. Je kunt hier 30 wasjes mee draaien.

Meer over

De Koopman

adv.