Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Cadeau-idee: een geurlamp van Thuys

Door Redactie indebuurt 23 maart 2016

In deze rubriek vertelt een Delftse ‘koopman’ over zijn of haar beste of meest speciale product. Deze keer Irma van den Burg van Thuys over de geurlampen van Ashleigh & Burwood.

“Ontwikkeld rond het jaar 1900 om geurtjes te verdrijven in ziekenhuizen, nu een populair item in onze winkel. De geurlampen van Ashleigh & Burwood zijn nu een paar jaar op de markt en het is een wat voordeliger alternatief. Klanten van me vinden het ook wat hipper.”

“Je koopt een geurlamp en die kun je vullen met olie naar je smaak. Je steekt de lont aan en laat het vlammetje twee minuten branden. Dan is de lont doortrokken met olie en is de steen warm. Je blaast het vlammetje uit en laat de geurkaars op die manier een kwartier gaan. De geurtjes van bijvoorbeeld sigaretten, natte honden en eten (knoflook, vis of bloemkool) trekken op die manier weg.”

“Er zijn verschillende geuren te verkrijgen, bijvoorbeeld houtgeur maar ook frissere bloemengeuren. De lampen zijn er ook in verschillende designs. De laatste tijd zijn er ook aardewerken modellen bijgekomen. Vanwege de prijs is het ook erg leuk om als cadeautje te geven!”

Een kleine geurlamp én een geurolie zijn verkrijgbaar voor 37,99 euro bij Thuys Delft.

Thuys Delft

adv.