Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tips van een huidtherapeut: zo kom je van acne af

Aangeboden door Huid & Laserkliniek Delft 30 januari 2019

Heb je puistjes op je gezicht of last van littekens door acne? Daar kun je wat aan laten doen! Tessa van Huid & Laserkliniek Delft heeft verschillende acnebehandelingen waardoor je er écht vanaf komt.

Tessa legt uit: “Vaak geeft een huisarts eerst medicatie voordat er wordt overgegaan op een behandeling door een huidtherapeut. Deze twee therapieën gaan juist heel goed samen.” Wanneer je de medicatie niet ziet zitten, kan je aangeven dat je meteen een behandeling wilt. “Tijdens een behandeling voor acne doen we een dieptereiniging en een intensieve peeling, waardoor de acne grotendeels kan verdwijnen. De achtergebleven acnelittekens kunnen naderhand door de laser behandeld worden. Verder geven we product- en voedingsadviezen zodat je het echt onder controle krijgt.”

Zo werkt het

Wat er precies gebeurt tijdens een acnebehandeling? “We voeren een dieptereiniging uit om verstoppingen te verwijderen. Daarna brengen we een chemische peeling aan. We werken in de kliniek met verschillende peelings: voor iedereen is een andere variant het meest geschikt.”

Littekens als gevolg van acne kunnen behandeld worden met de fractional laser. “Die beschadigt de huid op een veilige manier. Hierdoor vernieuwd je huid zich in de diepere lagen en maakt het collageen en elastinevezels aan. Die zorgen ervoor dat je huid gladder wordt én littekens minder opvallen.”

Daarom kiezen voor een huidtherapeut

Het heeft aardig wat voordelen om naar een huidtherapeut te gaan voor een behandeling. Tessa legt uit waarom: “Acnetherapie vanuit de aanvullende verzekering (gedeeltelijk) vergoed. Sommige zorgverzekeraars stellen hiervoor wel verplicht dat je een verwijsbrief van de huisarts of dermatoloog hebt.” Daarnaast kun je er bij een huidtherapeut zeker van zijn dat je écht goed behandeld wordt. “We werken volgens een kwaliteitssysteem, zijn lid van de beroepsvereniging NVH en zijn opgenomen in een kwaliteitsregister. Daarnaast werken we heel nauw samen met artsen om je zo te voorzien van het beste advies voor jouw huid.”

Ben je benieuwd wat Tessa voor jou kan doen? Maak dan een afspraak via de onderstaande oranje button!


Meer over Huid & Laserkliniek Delft ontdekken?

Huid & Laserkliniek Delft dermatologen

Gesloten09:00 - 17:00

Nassaulaan 155, Delft

Bekijk meer:dermatologen

adv.