Kapsalon Crafted op de Binnenwatersloot is open en zo ziet het eruit

Door Ilse Zoutewelle 15 mei 2018

We moesten éven geduld hebben, maar dat is beloond! Het pand op de hoek van de Binnenwatersloot is eindelijk helemaal uitgepakt en ingericht. Sinds vrijdag is kapsalon Crafted geopend en man, wat is het mooi!

Crafted is de high end kapsalon van Zahnina van der Zwan. “Ik wilde graag een luxe, maar duurzame kapsalon openen in Delft”, vertelt Zahnina. “Toen ik door de stad liep, op zoek naar een pand en langs de Buitenwatersloot kwam, dacht ik: dit is echt een droomlocatie. Een tijdje later hoorde ik dat ik het kon betrekken.” Vervolgens moest er natuurlijk nog wel héél wat worden geklust. “Het pand is zoveel mogelijk teruggebracht naar de oude staat.”

Duurzame producten

Het idee om de kapsalon zo duurzaam mogelijk te maken, is ontstaan vanuit de duurzame lijn van het kappersmerk O&M. “We hebben hier het complete concept omheen gebouwd. We staan vierkant achter deze producten: zo heeft de haarverf een heel mooi en vol resultaat. Ook de andere producten worden zoveel mogelijk gemaakt met natuurlijke ingrediënten als bijenwas en macadamia olie. Zoveel mogelijk alle slechte stoffen zijn eruit gehaald.”

High end beleving

Ook in de kapsalon wordt zo duurzaam mogelijk gewerkt, vertelde Zahnina ons eerder. “Zo hebben we water besparende kranen en vermijden we plastic waar mogelijk. Daarnaast zoeken we de samenwerking op met andere ondernemers uit de buurt: de koffie komt bijvoorbeeld van Miss Morrison. Tegelijkertijd willen we klanten wel een high end beleving geven door bijvoorbeeld standaard een hoofdmassage te geven en een goede (biologische) kop koffie of thee. Als je hier komt, ga je niet ‘even’ naar de kapper, we besteden echt aandacht aan je.”

Appartementen

In het pand zit trouwens niet alleen een kapsalon: op de tweede en derde verdieping zijn nog twee appartementen gemaakt die je kunt huren voor een vakantie. Ook daar nemen we even een kijkje: “We hebben deze samen met Seven Days ingericht. Het zijn – net als de kapsalon – luxe appartementen met een supermooi uitzicht!” Kijk zelf maar:

Crafted kappers

Nu gesloten09:00 - 18:00

Oude Delft 105, Delft

Bekijk meer:kappers
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.