Deze huidbehandelingen worden gewoon vergoed door je zorgverzekering
- 01 maart 2018
Aangeboden door Onze partners
Om definitief van ongewenst haar, acné of littekens af te komen, moet je vaak aardig wat geld neerleggen. Gelukkig worden deze behandelingen gewoon vergoed door de zorgverzekering! Tenminste, als je het laat doen door een huidtherapeut. Tessa van Huid & Laserkliniek Delft is paramedisch huidtherapeut en vertelt voor welke behandelingen je een vergoeding kunt krijgen.
Ontharen met een laser
Heb je een paar vervelende, zwarte haren op je kin? Of ben je behoorlijk behaard in je gezicht of op andere plekken op je lichaam en heb je daar écht last van? Dan kan je door de huidtherapeut behandeld worden met een laser/IPL of door middel van elektrische epilatie. “De laser gebruik ik bij zwarte en bruine haren, elektrische epilatie zet ik in bij grijs en blond haar”, vertelt Tessa. “Meestal zijn er een aantal behandelingen nodig, waarna je vaak voor ongeveer 80 procent haarvrij bent. Vervolgens moet je alleen 1 of 2 keer per jaar terugkomen voor een ‘onderhoudsbehandeling’. De behandeling met een laser werkt trouwens ook wanneer je bijvoorbeeld ontstekingen hebt in je oksels (hidradenitis). We laseren dan het haartje weg, waardoor je veel minder last hebt van de ontstekingen.”
Acné
Acné kan heel naar zijn, vooral wanneer je daar als volwassene last van hebt! Tessa kan je hier goed voor behandelen, zélfs wanneer je geen medicatie gebruikt. “Vaak geeft een huisarts eerst medicatie voordat er wordt overgegaan op een manuele behandeling. Deze twee verschillende therapie gaan juist heel goed samen. Wanneer je de medicatie niet ziet zitten, kan je aangeven dat je meteen een behandeling wilt. “Tijdens een behandeling voor acné doe ik een dieptereiniging en intensieve peeling, waardoor de acné grotendeels kan verdwijnen. De achtergebleven acnelittekens kunnen naderhand door de laser behandeld worden. Verder geef ik product- en voedingsadviezen zodat je het echt onder controle krijgt.”
Camouflagetherapie
Last van een wijnvlek, opvallend litteken, donkere kringen of pigmentvlekken? Dan kan Tessa je leren hoe je medische camouflage make-up gebruikt om dit te verbergen. “Vaak is het lastig om de juiste kleur te vinden. Daar helpen we je bij. Ook helpen we om de make-up zo natuurlijk mogelijk aan te brengen, zodat de kleurafwijking in je gezicht zo min mogelijk opvalt. Deze behandeling wordt vergoed, net als het product.” In veel gevallen kan ook zelfs het verwijderen van de huidaandoening met behulp van lasertherapie voor vergoeding in aanmerking komen.
Hoe kan je de vergoedingen krijgen?
Je kunt altijd direct terecht bij Huid & Laserkliniek Delft, mét of zonder verwijsbrief. Na de behandeling kun je de rekening zelf insturen bij je zorgverzekeraar. De vergoeding komt vanuit de aanvullende verzekering. Een overzicht hiervan kun je terugvinden in je eigen polisvoorwaarden. “Om voor vergoeding in aanmerking te komen, moet je wel naar de huisarts voor een verwijsbrief”. Let wel op dat je alléén een afspraak maakt met een paramedisch huidtherapeut, anders wordt de behandeling alsnog niet vergoed.”
Waarom kiezen voor een huidtherapeut?
Voorheen werden ook diverse behandelingen door schoonheidsspecialisten vergoed. Zorgverzekeraars zijn hier tegenwoordig strenger in en bij veel verzekeraars staat in de voorwaarden dat een behandeling alleen vergoed wordt als deze wordt uitgevoerd door een huidtherapeut.