Van blond naar brunette: dit moet je weten

Aangeboden door TopHaarverzorging 20 november 2018

Ben je van plan om je coupe een donkerder kleurtje te geven? Voor je aan de slag gaat, zijn er nog wel wat dingen die je moet weten. Kapster Ilse van TopHaarverzorging geeft tips.

Bepaal de coupe

“Voor we aan de slag gaan, is het belangrijk om te bepalen welke coupe je wilt. Als je bijvoorbeeld een pony hebt, dan kan een te donkere kleur heel hard staan. Op basis van je kapsel kunnen we kijken welke kleur goed zal staan.”

Bekijk welke kleur het beste staat

Als het kapsel is bepaald, bekijk je samen met de kapster welke kleur het wordt. “Bij TopHaarverzorging doen we altijd een kleuranalyse. Daarmee bepalen we welke kleurtoon het beste staat. Er zijn heel veel nuances mogelijk als je je haar donker wilt kleuren: kastanje, cacao, goudbruin en ga zo maar door. Ook kun je verschillende tinten naast elkaar gebruiken. Dat zorgt weer voor een heel ander effect.”

Laat het kleuren door een professional

“Wij hebben allerlei verftechnieken om je haar nóg mooier te maken. Zo kleuren we de aanzet van je haar vaak wat donkerder, zodat het lijkt alsof je meer volume hebt. Daarnaast gebruiken we bijvoorbeeld ook vaak een donkere basiskleur met een paar highlights in een hazelnoot- of kopertint.”

Verzorg je haar goed

Na de kappersbehandeling is het belangrijk om je haar goed te verzorgen. Zo blijft de kleur langer mooi. Hoe je dat doet? Ilse vertelt: “Mijn advies is om je haar niet te vaak te wassen. En áls je het wast, kun je het beste een shampoo gebruiken die de kleur beschermt. Wij hebben bijvoorbeeld de Color Maintainer shampoo die dat voor je doet. Zo heb je nóg langer plezier van je mooie kleur.”

Wil je ook een donkere coupe? Maak dan een afspraak bij TopHaarverzorging! Dat kan via de button hieronder.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door TopHaarverzorging. Meer over TopHaarverzorging ontdekken?

TopHaarverzorging kappers

Nu gesloten09:00 - 17:30

Rochussenstraat 3, Delft

Bekijk meer:kappers

adv.