5 dingen die je nog niet wist over botox

Aangeboden door Huid & Laserkliniek Delft 14 mei 2018

Waarschijnlijk ken jij botox alleen als handig hulpmiddel om rimpels te laten verdwijnen. Maar wist je dat het kan helpen bij veel meer klachten en problemen? Voordat het werd toegepast binnen de cosmetiek, werd botox al jarenlang op een veilige manier in ziekenhuizen gebruikt voor onder andere aandoeningen als spierspasmen. Tessa, de huidtherapeute van Huid & Laserkliniek Delft vertelt vijf dingen die je geheid nog niet wist over botox.

Je kunt het gebruiken tegen transpiratie

“In de medische wereld wordt botox al langer gebruikt tegen bijvoorbeeld overmatig transpireren”, vertelt Tessa van Huid & Laserkliniek Delft. “Botox blokkeert de werking van zenuwen die de zweetklieren prikkelen, waardoor je minder zweet. Dit wordt vooral gebruikt tegen zweten in de oksels en de handen. Tijdens de zomerperiode is dit dus heel handig om toe te passen.’’

Het werkt tegen tandenknarsen

Heb je last van tandenknarsen? Ook dan kan botox helpen. “Mensen gaan vaak tandenknarsen door een te sterke kauwspier dat veroorzaakt kan worden door stress of spanning. Met botox kunnen we deze spier verzwakken, waardoor het knarsen niet meer mogelijk is. Je hoeft niet bang te zijn dat je de wangen niet meer kunt bewegen: de spier wordt alleen wat verzwakt.”

Lach jij je tandvlees bloot? Dat kan worden opgelost

“Door het spiertje tussen je lippen en je neus te verzwakken met botox, trekt je bovenlip niet meer omhoog en is het probleem opgelost. Let er wel op dat botox vier tot zes maanden in de huid blijft zitten en daarna gewoon weer verdwijnt: daarna moet je het prikje opnieuw laten zetten.”

Botox hoeft er niet onnatuurlijk uit te zien

Als het te zien is dat iemand botox heeft gebruikt, heeft diegene zich teveel laten behandelen. “De kunst van botox is te zorgen dat het er zo natuurlijk mogelijk uitziet. Onze ervaren cosmetisch arts Drs. Maikel Scheer kan dit als geen ander: hij combineert zijn twee specialismen cosmetiek en orthomoleculaire geneeskunde. Dit betekent dat hij het bredere plaatje ziet en meer kijkt naar healthy-aging met behulp van gerichte adviezen van onder andere voedingssupplementen en diëten.”

Het kan helpen tegen migraine

Last van migraine of hoofdpijn? Dan kan botox uitkomst bieden. “Veel mensen fronsen hun wenkbrauwen constant, waardoor ze hoofdpijn krijgen. Vooral mensen die veel achter de computer werken of buiten zijn, hebben hier last van. Botox zorgt ervoor dat de spier zich ontspant en de hoofdpijn verdwijnt. Hoe vaker je deze behandeling herhaald, hoe meer je ‘vergeet’ deze spierbeweging te maken, des te langer je hier profijt van zult hebben.”

Proberen?

Herken je één van deze problemen en wil je graag geholpen worden? Dat kan! Neem dan contact op met Huid & Laserkliniek Delft.

Huid & Laserkliniek Delft dermatologen

Nu open13:00 - 20:00

Nassaulaan 155, Delft

Bekijk meer:dermatologen

adv.