4 manieren om van pigmentvlekken af te komen

Aangeboden door Schoonheidsinstituut Rita Kuiper 5 maart 2018

Pigmentvlekken in je gezicht of op je handen door ouderdom, de zon of zwangerschap kunnen hartstikke storend zijn. Maar gelukkig zijn ze vaak wel te verhelpen! Rita van Schoonheidsinstituut Rita Kuiper vertelt hoe je er vanaf kunt komen.

Voor en na een behandeling!

“Hoe oppervlakkiger het pigment op de huid ligt, hoe beter het te verwijderen is”, vertelt Rita. “Zo zijn sproetjes en ouderdomsvlekken goed te behandelen, net als vlekjes ontstaan door de zon. Pigment ontstaan door zwangerschap is vaak wat lastiger te verhelpen, maar ook daar hebben we behandelingen voor. In alle gevallen geldt: voorkomen is beter dan genezen. Door jezelf altijd te beschermen met een zonnecrème met een factor 30 of meer, kan je veel vlekken voorkomen.” Maar mocht het al te laat zijn en je hebt al pigmentvlekken, vrees dan niet. Rita Kuiper kan je namelijk heel goed helpen:

Pigmentcrème

Een goede methode die je thuis kunt toepassen, is het smeren van een pigmentcrème. “Deze crème zorgt ervoor dat de pigmentkorrels langzaam worden opgelost en aanmaak van nieuwe vlekjes wordt geremd. Hierdoor krijg je weer een egale huid.”

Huidverbeterende behandeling

“Wanneer het om wat vage plekjes gaat, kunnen we in de salon een huidverbeterende behandeling doen met een serum en een oplichtend rubbermasker. Deze methode werkt prima en het is een heerlijke behandeling.”

Fruitzuurpeelings

“De huid kan ook worden geëgaliseerd met fruitzuurpeelings. Hierdoor gaan de cellen in de bovenste huidlagen zich sneller delen. De verstoorde pigmentcellen worden tijdens het delen ook meegenomen, waardoor er een egale huid overblijft.”

Laser

“Voor een snelle, efficiënte methode pak ik de ND-Yag Q-switch laser. Met deze laser verwijder ik in mum van tijd vlekjes op het gezicht en de rug van je hand. Het duurt met deze methode een paar weken totdat je zult merken dat de plekjes minder zichtbaar zijn geworden of verdwenen.”

Schoonheidsinstituut Rita Kuiper wellness

Op aanvraag

Laan van Vredenoord 11 , Rijswijk

Bekijk meer:wellness