Zomeractiviteiten in De Papaver

Duurzaamheidscentrum De Papaver

Delft

Duurzaamheidscentrum De Papaver heeft een berg leuke zomeractiviteiten voor het hele gezin. Huur bijvoorbeeld de zomerspeurtocht-rugzak. De rugzak zit propvol ideeën om op ontdekking te gaan in de natuur. Maak een spannend schaduwschilderij of kijk of je alle dieren en planten op de zoekkaart kan vinden. Leen het slootpakket om te kijken wat er allemaal in de sloot rondkruipt, rondzwemt, en krioelt. Een regenachtig dagje? Ga zelf papier of kaas maken met de pakketten van De Papaver. Wil je maar een uurtje met de kids op pad? Doe dan de speurtocht ‘zomerse zoemers’ rond De Papaver of de speurtocht ‘plantenraadsels’ in het Heempark. Deze korte speurtochten zijn altijd een succes.

Excursies

Nieuw zijn de excursies vanuit De Papaver. Een excursie in de prachtige groene omgeving van de Delftse Hout is een bijzondere ervaring. Onder leiding van een natuurgids ga je de natuur ontdekken en kom je in aanraking met al het moois. Je begint bij Duurzaamheidscentrum De Papaver en vanuit hier start het avontuur. Kies jij voor een wildplukwandeling, vogelgeluiden- of vleermuisexcursie, of een workshop survival skills? Kijk snel op de website van De Papaver en reserveer. De excursies zijn geschikt voor jong en oud en ideaal als uitje met het gezin, familie of vrienden. Je kunt je opgeven per groep van maximaal 10 personen. De prijzen vind je op de website.

Expo

Tot en met 29 augustus is de expo ‘Klimaat in je straat’ te zien. Ons klimaat verandert. Het wordt warmer. Het regent vaker en heftiger. Ook is de kans op periodes van hitte en droogte groter. De afgelopen tijd hebben we dat goed gemerkt. Wat kan je zelf of met je straat doen aan deze gevolgen? Kom het bekijken in de tentoonstelling ‘Klimaat in je straat’. De expo geeft je allerlei tools en inspiratie hoe je je huis, tuin en straat kan aanpassen aan de gevolgen van klimaatverandering.

Bij de expo kan je rond het gebouw van De Papaver een klimaatroute doen. Deze route leid je langs diverse maatregelen die je kan nemen in je tuin, zoals het plaatsen van een regenton of een groen dak.

Interesse in deze activiteit?

Naar website

Agendapunten

Agendapunten in Delft

Bekijk meer agendapunten
Ga naar “Elke donderdagavond cocktailavond bij Het Vermeertje”

Elke donderdagavond cocktailavond bij Het Vermeertje

  • Het Vermeertje
  • 9 september 2021
Ga naar “Workshop Muziek uit de Verf”

Workshop Muziek uit de Verf

  • Iederal
  • 7 oktober 2021
Ga naar “Outletmarkt Delft voor de Helft”

Outletmarkt Delft voor de Helft

  • 25 september 2021
Ga naar “Tentoonstellingen in de Botanische Tuin”

Tentoonstellingen in de Botanische Tuin

  • 26 augustus 2021