TheaterMix #1 | Drie voorstellingen in één

Foto: Pieter Jouke in actie voor Padoem Patsss

 • Toevoegen aan agenda
 • De kosten zijn € 11,-.

  • Theater en film

In deze nieuwe serie kun je twee keer per maand genieten van een voorstelling met drie verschillende korte optredens. Hiervoor werken wij samen met Willem Overgaag van Impresariaat WILLEM en Hans van der Maas van QuiteQuiet. Gastheer Pieter Jouke stelt de artiesten voor en maakt een kort praatje met ze. We switchen van de theaterzaal naar een minitheater in de foyer en weer terug naar de theaterzaal. TheaterMix is live te zien op zaterdag 6 februari om 20.30 uur met livechat, maar daarna kun je de voorstelling nog tot en met 12 februari kijken. Dus kijk wanneer het jou uitkomt.

Deze editie: muzikale intimiteit van Sommerhus, gitaarkomiek Roel C. Verburg en moderne dansgezelschap Groundbreakers.

Sommerhus
Sommerhus bestaat uit singer-songwriter en gitarist Vera Jessen Juhrend en de klassiek getrainde contrabassist en zanger Peter Jessen. Het Rotterdamse duo kneedt elementen van akoestische pop, klassieke muziek, opera en avant-garde samen tot een eigen geluid. Verstilling en intimiteit zijn daarbij sleutelwoorden naast melodie en haarscherpe samenzang.

Materiaal van hun twee albums ‘Sommerhus’ (2013) en ‘Is There Such A Thing As Too Much Love?’ (2016) weerklonk reeds live in huiskamers en kleine clubs van Rotterdam tot Denemarken en Zuid-Afrika. Recentelijk bracht Sommerhus nieuw werk uit gebaseerd op de gedichten van Joz Knoop. Deze songs werden uitgebracht met een video gemaakt door een kunstenaar of filmmaker. Momenteel werken Vera en Peter aan nieuw materiaal.

Sommerhus blijft altijd dicht bij zichzelf maar verder kent hun dynamische kamerpop geen grenzen. Meer informatie vind je hier. 

Roel C. Verburg

Echte rocksterren spelen in uitverkochte voetbalstadions, vliegen met hun eigen privéjet, verblijven in luxe hotelkamers en hebben heel veel seks met hun vrouwelijke fans.

Het leven van gitaarkomiek Roel C. Verburg is iets minder seks, drugs en Rock ’n Roll dan dat. Geen uitverkochte voetbalstadions maar meestal half gevulde zaaltjes, geen groupies maar al jarenlang dezelfde vriendin en geen dure champagne in een luxe tourbus, maar gewoon een blikje bier in de laatste trein naar huis.

In Roels derde theatershow brengt hij, behalve veel nieuwe grappige liedjes zoals we die van hem gewend zijn, ook verhalen uit de pop- en rockgeschiedenis en vergelijkt dat met hoe hij het zelf heeft als cabaretier in de polder. Beduidend minder sensationeel, maar nog steeds wel een beetje Rock ’n Roll…Op zaterdag 6 februari speelt Roel een deel van zijn voorstelling. Meer informatie vind je hier.

Groundbreakers
Groundbreakers is een Noord-Hollands dansgezelschap dat zich voornamelijk inzet voor jongeren en jongvolwassenen in heel Nederland en daarbuiten.
Talentvolle makers tonen hun krachten en werken samen in een proces naar volledige producties. Beleef het; dans, film, muziek, live muziek, interactie met projecties, lichtdesign en de kracht van decors. Groundbreakers danst; verhalende, filmische lijnen, waar de sterke vertaling van emoties in de danstaal centraal staat. Moderne dans is het startpunt, andere dansvormen veroveren een eigen plek en gevoel in de voorstelling.

De dans: Monkey king-breking the rules
500 jaar lang drukte de berg op hem neer, alleen zijn hoofd vrij van het verpletterende gewicht van de stenen gevangenis die de oudere goden hadden opgeroepen om zijn kinderlijke rebellie te stoppen. Mos groeide langs de lijnen van zijn blootgestelde gezicht, plukjes gras sprongen uit zijn oren; zijn visie werd omlijst door wilde bloemen die vanaf de grond rond zijn wangen reikten. De meesten dachten dat hij allang dood was, gekweld door de goden omdat hij oorlog voerde tegen de hemel totdat niets anders dan zijn legende overleefde. Maar zoals de verhalen gaan, kan de Apenkoning niet sterven.

Dus wachtte hij. Totdat de goden een kans op absolutie kwamen bieden, volhardde hij. En toen ze de prijs kwamen noemen, accepteerde Sun Wukong hun aanklacht: hij zou een jonge acoliet vergezellen op een geheime pelgrimstocht, hem beschermen tegen demonen.

De Monkey King komt tot leven in deze eerste dans editie Monkey King – breaking the rules. Een experimentele solo dans samengesteld door choreograaf Cunsong Xu en uitgevoerd door danser Mitch Esser.
Dank aan: Fonds Podium Kunsten. Meer informatie vind je hier.

Agendapunten

Agendapunten in Delft

Bekijk meer agendapunten
Ga naar “Vollemaanwandeling”

Vollemaanwandeling

 • Iederal
 • 19 november 2021

Topper

Ga naar “Relatieworkshop”

Relatieworkshop

 • Iederal
 • 3 november 2021

Topper

Ga naar “Vollemaanwandeling”

Vollemaanwandeling

 • Iederal
 • 19 november 2021

Topper

Ga naar “Gespreksdiner”

Gespreksdiner

 • Iederal
 • 18 november 2021

Topper