Studenten van IHE-Delft zoeken contact

 • Toevoegen aan agenda
 • Gratis

  • Informatiebijeenkomsten en open dagen
  • Studenten

Op 8 oktober komen 160 nieuwe internationale studenten in Delft aan om een Engelstalige Master opleiding te volgen aan het “water instituut” IHE-DELFT aan de Westvest in Delft. Vooral in de eerste 4 maanden is veel nieuw en vreemd en kennen ze hun medestudenten nog niet goed. Omdat het een internationaal instituut is, komen ze niet vaak in contact met Nederlanders. Daarom meldt een groot deel van deze studenten zich aan bij het programma “Meet the Dutch”, dat al meer dan 40 jaar bestaat, om in contact te komen met iemand die in Nederland woont en om zo kennis te maken met het land waar ze net terecht gekomen zijn. Het is zeker niet de bedoeling dat je voor de student een begeleider of buddy bent, het gaat puur om informeel contact.

Het is aan de Meet the Dutch vrijwilliger en de student om invulling te geven aan het contact. Uit ervaring is gebleken dat juist het kennis maken met het dagelijks leven heel erg op prijs gesteld wordt, zoals bijvoorbeeld samen eten, wandelen of fietsen of de student meenemen naar iets dat je toch al wilt doen. Deelname hoeft absoluut niet veel tijd te kosten: het studieprogramma van de studenten is heel intensief en tegenwoordig vinden ze veel informatie op sociale media. Maar af en toe persoonlijk contact met iemand buiten het IHE blijkt steeds weer zeer waardevol.

Nieuwe vrijwilligers die het leuk vinden mensen uit andere culturen te leren kennen zijn altijd van harte welkom.
Wanneer je belangstelling hebt om mee te doen, is meer informatie te vinden op meetthedutch.un-ihe.org.
Je kunt ook een email sturen met je telefoonnummer, er wordt dan contact met je opgenomen voor meer informatie over het programma.
[email protected]

Interesse in deze activiteit?

Naar website

Agendapunten

Agendapunten in Delft

Bekijk meer agendapunten
Ga naar “Lunchpauzeconcert december”

Lunchpauzeconcert december

 • Coöperatie De VAK, centrum voor de kunsten Delft
 • 14 december 2021

Topper

Ga naar “Lichtjesweek Delft 2021”

Lichtjesweek Delft 2021

 • 14 december 2021
lichtjesavond kerstboom
Ga naar “De Dochter van de Boevenkoning”

De Dochter van de Boevenkoning

 • 4 december 2021
Ga naar “Studenten van IHE-Delft zoeken contact”

Studenten van IHE-Delft zoeken contact

 • 30 september 2021